Γνωρίστε τα νέα παιχνίδια της Plan Toys! Θα τα λατρέψετε

Η φωτογραφική που έκλεψε τις καρδιές μας!

Η έγχρωμη στιγμιαία φωτογραφική μηχανή είναι ένας τέλειος τρόπος για να ενθαρρύνετε το δημιουργικό παιχνίδι.

Έχει τρεις διαφορετικούς φακούς, διαυγές κίτρινο και γαλάζιο και ένα σκόπευτρο για να βλέπεις από μέσα.

Τα παιδιά διασκεδάζουν εναλλάσσοντας τους φακούς βλέποντας έτσι τον κόσμο σε διαφορετικά χρώματα.

 

 

Ένας μικρός ντεντέκτιβ γεννιέται!

Επειδή τα παιδιά αγαπούν να εξευρευνούν τον κόσμο γύρω τους αυτό το Σετ ντετέκτιβ είναι ιδανικό!

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βρουν την “αγνοούμενη” γάτα στην πόλη χρησιμοποιώντας τον κόκκινο φακό για να εντοπίσουν τις πατημασιές της στην εφημερίδα μας.

Αυτό το σετ έχει όλα όσα χρειάζεται ο μικρός σας ντετέκτιβ: γυαλιά ηλίου, ασύρματο, φωτογραφική μηχανή, κόκκινο φακό, περισκόπιο και τσάντα.

 

Η θαλάσσια ζωή!

10 τρόποι να παίξετε με το Παζλ με ζώα της θάλάσσας.

1. Βρες τα χρώματα
2. Πες μια ιστορία
3. Αναγνώρισε τα σχήματα και φτιάξε το παζλ
4. Μαθαίνοντας τα ονόματα των ζώων - διευρύνοντας το λεξιλόγιο
5. Μαθαίνοντας τους αριθμούς
6. Μάθε για χρώματα
7. Φτιάξε ένα τραγούδι για τα ζώα της θάλασσας
8. Βρες και αναγνώρισε τις σκιές
9. Ανακαλύπτοντας ρόλους - μίμηση
10. Εξερευνώντας τις αισθήσεις

Βρείτε τα υπέροχα παιχνίδια της Plan Toys εδώ

 

Λίγα λόγια για την ιστορία της PlanToys στην Ελλάδα. Γνωρίστε τον άνθρωπο, την ιστορία του και το όραμά του!

Το 1990, μετά από πολυετή έρευνα, ανακαλύπτει στην Νυρεμβέργη την PlanToys, την εταιρεία ξύλινων οικολογικών παιχνιδιών, κατασκευασμένα από γερασμένα καουτσουκόδεντρα και σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα Vitool Viraponsavan.

 

To 1991 γίνεται ο κύριος αντιπρόσωπος της PlanToys στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο 150 σημείων πώλησης των οικολογικών παιχνιδιών σε όλη την χώρα. Τα καουτσουκόδεντρα μετά από 25 χρόνια ζωής δεν παράγουν καουτσούκ (λατέξ). Τα δέντρα αυτά θα κόβονταν και θα καίγονταν. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τί είναι το καουτσουκόδεντρο και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί μετά τη βασική του χρήση. Πρόκειται για θείο δώρο, όπως αναφέρει ο ιδρυτής της PlanToys.
Η φιλοσοφία της PlanToys βασίζεται στην εκπαίδευση, την οικολογία, την υγεία και την ψυχαγωγία για «καλύτερα παιδιά για έναν καλύτερο κόσμο».

Η PlanToys αγκαλιάζει και σέβεται τη μητέρα φύση. Επιλέγει οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Έχει καθιερώσει τη χρήση ξύλου ειδικά επεξεργασμένου χωρίς βακτήρια και μικροοργανισμούς. Για την συναρμολόγηση των παιχνιδιών χρησιμοποιείται μη τοξική κόλλα χωρίς φορμαλδεΰδη και μη τοξικές βαφές με βάση το νερό χωρίς βαρέα μέταλλα, όπως είναι ο μόλυβδος, υδράργυρος κ.ά. Σε όλες τις εκτυπώσεις χρησιμοποιείται μελάνι σόγιας και μελάνι που έχει ως βάση το νερό.

Η PlanToys από το 2008 και για τα επόμενα 10 χρόνια προσέφερε δωρεάν σε Κρατικά Ιδρύματα και Ειδικά Σχολεία παγκοσμίως την πρώτη σειρά οικολογικών παιχνιδιών που απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές ικανότητες, όλα κατασκευασμένα από 100% φυσικά υλικά, τηρώντας αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια. Τα παιχνίδια της αποτελούν υπόδειγμα στη βιομηχανία παιχνιδιού, ενώ η εκπαιδευτική τους αξία έχει αναγνωριστεί από τους πιο αξιόλογους διεθνείς οργανισμούς βραβείων.

 

«Στόχος είναι να βάζεις τον ήλιο σύνορο.»

Ο Βάιος Κουρκάκης είναι η ψυχή της εταιρείας στην Ελλάδα από το 1991!
Ζει στην Καρδίτσα και όλη η διακίνηση της εταιρείας γίνεται από εκεί.

Η αγάπη του για τη δουλειά του και την επιχειρηματικότητα είναι αξιοθαύμαστη!

Κάθε χρόνο, όταν φτάνουν τα νέα παιχνίδια της PlanToysεκφράζει με ενθουσιασμό και αθωότητα τη χαρά του λέγοντας οτι <<ήρθαν τα νέα του παιδάκια>>.

Ποίος είναι όμως και πως του ήρθε να πάρει την αντιπροσωπία της PlanToys στην Ελλάδα το 1991;
Εκείνη την εποχή το ξύλινο οικολογικό, βιώσιμο παιχνίδι ήταν άγνωστες λέξεις στην Ελλάδα!

Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας,  Εκπαιδευτικός, Επιχειρηματίας, Στοχαστής. Τοπάθος και η αγάπη του για τα παιδιά ήταν ανέκαθεν η κινητήριος δύναμη για κάθε μεγάλη απόφαση στη ζωή του!

Η μεγαλειώδης, ευγενική, γνήσια και επιβλητική προσωπικότητα του Vitool Viraponsavan, ιδρυτή της PlanToys, καθώς και η αγωνιστική διάθεση του ίδιου του Βάιου Κουρκάκη, η αγάπη και η πίστη για προσφορά στα παιδιά καθόρισαν και σφράγισαν την πορεία της ζωής του και την αφοσίωσή του στην PlanToys.

Ερεύνησε και μελετά δια βίου την φιλοσοφική και παιδαγωγική σκέψη όλων των Ελλήνων και ξένων στοχαστών.

Ο ίδιος πιστεύει πως το μεγαλύτερο εμπόδιο στον άνθρωπο είναι η έλλειψη πίστης σε ένα ιδανικό ανώτερο από το εγώ του.

Όταν έχεις πίστη και αγάπη σ’ αυτό που κάνεις τότε γίνεσαι ατέρμονος. Τι πιο ωραίο να πεθαίνεις για ένα όραμα, για ένα όμορφο μύθο απ’ το να ζεις συνεχώς μια χαμοζωή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ