Ένα γράμμα στον άντρα μου: "Οι δικές μας στιγμές μου λείπουν περισσότερο από τον ύπνο..."

Δημοσιεύθηκε στις

H Eύα είναι μία μητέρα 2 παιδιών και σύζυγος και έστειλε το πιο όμορφο και συγκινητικό γράμμα στο σύζυγό της για να του εκφράσει ένα παράπονο.

Αγάπη μου,


Όπως λένε "δεν καταλαβαίνεις πως σου λείπει κάτι, μέχρι να το χάσεις" και πραγματικά έχουν τόσο πολύ δίκιο.

Δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω, όταν την Παρασκευή το βράδυ άκουγα στο ραδιόφωνο την αγαπημένη μου εκπομπή και ο ραδιοφωνικός παραγωγός ρώτησε τους ακροατές του, τι ανυπομονούν να κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο. "Πρόκειται να κοιμηθώ πολύ" απάντησε κάποιος ακροατής και το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό είναι πως σίγουρα ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει παιδιά.

Γιατί όταν έχεις μικρά παιδιά, τα Σαββατοκύριακα είναι η καλύτερη επιλογή για να κάνετε όλοι μαζί πολλά και διασκεδαστικά πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι χαλαρωτικά. Πλέον έχουν περάσει οι ημέρες που κοιμόμασταν μαζί μέχρι το μεσημέρι, μετά βλέπαμε τις αγαπημένες μας ταινίες και ετοιμαζόμασταν να κάνουμε κυριακάτικες βόλτες οι δυο μας.

Ένα γράμμα στον άντρα μου: "Οι δικές μας στιγμές μου λείπουν περισσότερο από τον ύπνο..."

Τώρα ο μαραθώνιος, δεν είναι μαραθώνιος από τις αγαπημένες μας ταινίες, είναι μία διαφορετική προσέγγιση. Ξυπνάμε έξι και μισή το πρωί, όταν ακούμε πως τα παιδιά έχουν ξυπνήσει και κάνουν τη συνηθισμένη φασαρία, η οποία σαφώς συνεχίζετε όλη την ημέρα. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να βρούμε κάποιον διασκεδαστικό τρόπο για να απασχολήσουμε τα παιδιά ή να καταφέρουμε να τα πείσουμε να κοιμηθούν έστω και λίγο το μεσημέρι. Αν ο καιρός είναι καλός μπορούμε επίσης να κάνουμε διάφορες εξωτερικές δραστηριότητες. Να βγούμε έξω να παίξουμε, να επισκεφτούμε θέατρα ή μουσεία όλοι μαζί.

Πραγματικά νιώθω ευγνωμοσύνη που ζούμε όλες αυτές τις ευτυχισμένες στιγμές όλοι μαζί. Όσο κουρασμένη και να νιώθω, ένα σαββατοκύριακο με την οικογένεια μας με βοηθά να γεμίσω από την ενέργεια και την αγάπη μας.

Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως μου λείπουν αρκετά και οι προηγούμενες συνήθειες μου. Και όχι δεν εννοώ το να κοιμηθώ μέχρι το μεσημέρι. Θα ήθελα να χαλαρώσω για μερικές ώρες μόνη μου μαζί σου χωρίς τις φωνές των παιδιών μας. Θέλω όμως να σου εξηγήσω ακριβώς τι επιθυμώ. Δεν θέλω να αλλάξω ούτε το παραμικρό από τη ζωή μας και όλες αυτές τις ξεχωριστές στιγμές που ζούμε όλοι μαζί. Απλώς θα ήθελα να περάσω λίγο περισσότερο χρόνο μαζί σου όπως πριν. Θα ήθελα να κάνουμε πάλι τις βόλτες και τα ταξίδια που κάναμε όταν ήμασταν οι δύο μας. Να μιλήσουμε για τα όνειρα και τις επιθυμίες μας στον καναπέ.

Και απλά θα ήθελα να σου προτείνω, να κανονίζουμε ραντεβού, στα οποία θα είμαστε μόνο εγώ και εσύ. Και οι συζητήσεις για τα παιδιά, τα παιχνίδια, το σχολείο και τους παιδίατρους θα παραμένουν στο σπίτι μας. Θα είμαστε μόνο εσύ και εγώ.

Σκέψου το,

Η γυναίκα σου.