Τουρκία: Δικαίωση για την Μελέκ Ιπέκ που είχε σκοτώσει τον σύζυγο βασανιστή της (φωτό)

Δημοσιεύθηκε στις

Tην ξυλοκοπούσε άγρια επί 12 χρόνια, την άφηνε γυμνή, δεμένη με χειροπέδες, την βίαζε. Όταν έστρεψε το όπλο του πάνω της, πρόλαβε εκείνη να τον σκοτώσει.

Το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης, σε μια βαθιά πατριαρχική χώρα όπως η Τουρκία, νίκησε! Το "Ελευθερώστε τη Μελέκ Ιπέκ" έγινε πράξη μετά από 108 μέρες! Δεν έμεινε ελεύθερη όταν βγήκε από τη φυλακή. Όταν αγκάλιασε τις κόρες της ελευθερώθηκε, μετά από όσα είχαν βιώσει μαζί.


Η Μελέκ ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου. Η 31χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά από περίπου τρεις μήνες στη φυλακή. Με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αττάλειας, πριν πέσει στην αγκαλιά των κοριτσιών της.

Την ακρόαση παρακολούθησαν και οι συγγενείς του συζύγου-βασανιστή της, Ραμαζάν Ιπέκ, καθώς και πολλά μέλη οργανώσεων που όλο αυτό το διάστημα ζητούσαν την απαλευθέρωσή της

Η ιστορία της Μελέκ

Η 31χρονη Μελέκ από την Τουρκία, γινόταν συστηματικά έρμαιο των βίαιων και ερωτικών φετίχ του Ραμαζάν, ο οποίος την έδενε, τη βασάνιζε, τη βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την υπέβαλλε σε σαδιστικές δοκιμασίες, συχνά, μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.

Μετά από ένα ακόμη πολύωρο μαρτύριο, έχοντας ικετέψει τον άντρα της μπροστά στα παιδιά τους να μη τη σκοτώσει, ενώ εκείνος τη σημάδευε με καραμπίνα, κι αφού αναγκάστηκε να μείνει για για ένα ολόκληρο βράδυ γυμνή και δεμένη στο πάτωμα ενός δωματίου, πήρε την απόφαση να σώσει τον εαυτό της, μα πρωτίστως τα δύο της παιδιά.

Τουρκία: Δικαίωση για την Μελέκ Ιπέκ που είχε σκοτώσει τον σύζυγο βασανιστή της (φωτό)

«Όταν η πόρτα του δωματίου άνοιξε απότομα, εγώ στεκόμουν στην άκρη, τρόμαξα και το όπλο εκπυρσοκρότησε», περιγράφει η ίδια, μεταξύ των σοκαριστικών περιγραφών των καθημερινών βασανιστηρίων που υπέμενε για 12 χρόνια.

Η Μελέκ Ιπέκ τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία για να ειδοποιήσει ότι μόλις είχε σκοτώσει τον άντρα της. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο, όπου τη βρήκαν χτυπημένη και με χέρια δεμένα.

Παρά το γεγονός ότι η Μελέκ Ιπέκ βρισκόταν σε αυτοάμυνα, έμεινε στη φυλακή για 108 ημέρες, χωρίς ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

Όλο αυτό το διάστημα, οργανώσεις για την ισότητα των φύλων, αλλά και απλών χρηστών των social media ζητούσαν την άμεση αποφυλάκισή της, αφού η γυναίκα κακοποιείτο συστηματικά και ήταν σε αυτοάμυνα.