Το παιδί Ταύρος: Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του - Πως να το μεγαλώσετε

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το παιδί Ταύρος

Στοιχείο: Γη
Ποιότητα: Σταθερό
Κυβερνήτης: Αφροδίτη (σε έξαρση η Σελήνη) Πολύτιμος Λίθος: Σμαράγδι
Γενέθλια: 20/4 – 20/5


Από την Γιώτα Ανδρεάδου

Ο Ήλιος, ήδη από τις 20/4, έχει περάσει στον αστερισμό του Ταύρου και ταυτόχρονα έχουμε μεταβεί σε ένα άλλο επίπεδο ενέργειας. Στην φάση του Κριού, στην οποία μέχρι τώρα βρισκόμασταν, οι εξελίξεις τρέχουν και τα πράγματα γίνονται γρήγορα. Όταν όμως ξεκινούν τα γενέθλια του Ταύρου, οι ρυθμοί αναγκαστικά πέφτουν, γιατί αφήνουμε πίσω μας ένα ζώδιο που κυβερνά ο βιαστικός, σβέλτος Άρης και περνάμε σε ένα άλλο το οποίο κυβερνάται απο την ηρεμία της Θεάς Αφροδίτης. Τώρα, κυριαρχούν οι ρυθμοί και η ηρεμία της φύσης! Το δεύτερο ζώδιο στην σειρά λοιπόν, με γενέθλια στο μέσον της Άνοιξης, είναι γήινο και σταθερό, ίσως το πιο σταθερό από όλα, και έχει να κάνει άμεσα με τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, το σώμα, την κινητή περιουσία, την χλιδή, την ασφάλεια, την σιγουριά, την εμπιστοσύνη, την φύση, τις αισθήσεις, τις αξίες μας, τις απολαύσεις, την καλή ζωή και διάφορα άλλα. Το ρήμα που αντιστοιχεί περισσότερο στο ζώδιο αυτό, είναι το: Έχω. Γιατί, για τους περισσότερους Ταύρους, αξία έχει αυτό που νιώθουν και αισθάνονται απτά στο σήμερα. Τους αφορά άμεσα η χειροπιαστή πραγματικότητα γύρω τους, τα γεγονότα. Τα «πώς» και τα «γιατί» δεν τους ταιριάζουν και τόσο πολύ.

Στον Ταύρο, η θηλυκή ενέργεια βρίσκεται σε έξαρση, γιατί η Αφροδίτη είναι η Κυβερνήτης τους και η Σελήνη εδώ δίνει τον καλύτερο εαυτό της. Άρα, μερικά απο τα δυνατά χαρακτηριστικά του ζωδίου αυτού είναι και η κατανόηση, η αγάπη, η ηρεμία, η γαλήνη, η αποδοχή, η τρυφερότητα, ο έρωτας, ο σταθερός συναισθηματικός κόσμος! Ειδικά, όσοι έχουν γεννηθεί με Αφροδίτη ή Σελήνη στο ζώδιο αυτό, τους χαρακτηρίζει η κατανόηση, δεν χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους και έχουν ανάγκη για απόλυτες και σταθερές συντροφικές σχέσεις. Συνήθως, οι γυναίκες που έχουν στον Ταύρο τον Ήλιο, την Αφροδίτη ή την Σελήνη τους, είναι αφοσιωμένες στους ανθρώπους που αγαπούν, είναι οι καλύτερες οικοδέσποινες, έχουν από νωρίς την ανάγκη για απόκτηση παιδιών και δημιουργία οικογένειας και γίνονται ιδιαίτερα καλές μητέρες. Ή, η παρουσία αυτών των πλανητών στον Ταύρο, ίσως να δείχνει πως μεγαλώσαμε εμείς μέσα σε μια δεμένη οικογένεια ή με μια εξαιρετική μητέρα η οποία έδωσε τα πάντα στα παιδιά της. Με κάποιο τρόπο πάντως, η οικογένεια, η μητέρα, οι παραδόσεις και οι αξίες, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας.

Ο μικρός Ταύρος τώρα, είναι μια ήρεμη δύναμη, η οποία μπορεί να μην γίνεται πάντα αντιληπτή, λόγω της εσωστρέφειας, αλλά όταν χρειαστεί θα ξαφνιάσει τους πάντες! Το παιδάκι αυτό, καλό θα ήταν, να μην το πιέσουμε ποτέ για να κάνει κάτι. Θα το κάνει, αλλά όταν αυτό θα θέλει! Οι Ταύροι, έτσι και αλλιώς, κάνουν τα πράγματα με τους δικούς τους ρυθμούς (έχουν μπόλικη υπομονή, αντοχή, πείσμα και υπευθυνότητα για να ολοκληρώσουν το οτιδήποτε) και δεν τους αρέσει καθόλου όταν τους πιέζει ο χρόνος ή οι προθεσμίες! Θα τα κάνουν όλα και θα τα έχουν όλα έτοιμα την κατάλληλη στιγμή, αλλά δεν τους αρέσει η πίεση! Μιλάμε άλλωστε για ένα ζώδιο το οποίο κυβερνά η Αφροδίτη, δηλαδή η Θεά της ηρεμίας, της αγάπης, των τεχνών, της ομορφιάς! Επίσης, η Αφροδίτη είναι αυτή που χαρίζει στιλ στο παιδί αυτό. Μη σας κάνει καμία εντύπωση, εάν από πολύ μικρή ακόμη ηλικία, έχει δική του άποψη για τους χρωματικούς συνδυασμούς ή για το τι ρούχα θα φορέσει! Ακόμη, δώστε στο παιδί αυτό καλλιτεχνικά ερεθίσματα και βάλτε του μουσική να ακούει. Οι περισσότεροι Ταύροι, λατρεύουν ό,τι έχει να κάνει με την καλαισθησία, τις απολαύσεις, το καλό φαγητό, την αισθητική, την μουσική και υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι είναι και οι ίδιοι καλλίφωνοι! Είναι άλλωστε το ζώδιο το οποίο σχετίζεται με τον λαιμό και γιαυτό είναι συνήθως και το ευαίσθητο σημείο τους.

Πως να το μεγαλώσετε

Ως ένα από τα ζώδια της γης είναι αξιόπιστοι, πρακτικοί, ρεαλιστές και αγαπούν ιδιαίτερα την επαφή με την φύση και το έδαφος, γιατί τους προσφέρει την σταθερότητα που αναζητούν.

Αφήστε λοιπόν το μικρό Ταυράκι σας να παίξει ελεύθερο έξω και να περπατήσει ξυπόλητο. Οργανώστε εκδρομές στην εξοχή και αφήστε το να πιάσει, να μυρίσει, να γευτεί και να αισθανθεί! Οι αισθήσεις, έχουν εξέχοντα ρόλο στην ζωή τους. Ένας Ταύρος, χρειάζεται να μυρίζει, να πιάνει και να γεύεται τα καλύτερα! Θέλουν και ποιότητα και ποσότητα. Τους μαγεύουν γενικότερα, όλα όσα αντιλαμβάνεται το φυσικό μας σώμα. Ακόμη, κάτι εξίσου σημαντικό, είναι η ανάγκη του παιδιού αυτού για ασφάλεια (υλική και συναισθηματική) και σταθερότητα! Χαρίστε απλόχερα τις αγκαλιές σας! Να είστε λοιπόν πάντα εκεί, όταν σας χρειάζεται και μιλήστε του μόνο για την αφθονία που υπάρχει παντού γύρω του. Επίσης, δώστε του αφορμές και κινητοποίηση για να κάνει μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά του και να ελίσσεται όταν κάτι δεν του αρέσει. Βοηθήστε διακριτικά, έτσι ώστε να ανανεώνει την καθημερινή επαναλαμβανόμενη ρουτίνα του και σταθερά να προχωρά, να μετακινείται και να αλλάζει!

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου,

Αστρολόγος

Mail: panagiotaa4@gmail.com

Viber: 0049 1794969019