Το παιδί Ιχθύς: Ο χαρακτήρας του και πως πρέπει να του συμπεριφέρονται οι γονείς

Δημοσιεύθηκε στις

Το παιδί Ιχθύες
Ποιότητα: Μεταβλητό
Κυβερνήτης: Ποσειδώνας (και Δίας) Στοιχείο: Νερό
Γενέθλια: 19/2 – 20/3

Από την Γιώτα Ανδρεάδου


Ας κάνουμε μια βουτιά και ας καταδυθούμε στον κόσμο του υποσυνείδητου, δηλαδή στον κόσμο των Ιχθύων Ένας ωκεανός συναισθημάτων! Ένα κινούμενο ψυχικό ραντάρ! Καλλιτέχνης, πνευματικός δάσκαλος, θεραπευτής, φιλάνθρωπος στην υπηρεσία του κόσμου!

Το παιδί αυτό, ανήκει στο δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο και έτσι κλείνει και ολοκληρώνεται κατά κάποιο τρόπο το ταξίδι μας στον ζωδιακό κύκλο. Ως το τελευταίο ζώδιο, περικλείει, περιέχει και κατανοεί κάτι από όλα τα προηγούμενα. Είναι το Όλον! Βρισκόμαστε σε ένα υδάτινο περιβάλλον, άρα ο ρομαντισμός και τα συναισθήματα είναι το άλφα και το ωμέγα και θα συναντήσουμε εδώ όλη την γκάμα τους. Και η παλέτα των Ιχθύων, τα περιέχει σίγουρα όλα!

Το ζώδιο αυτό χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία, όπως άλλωστε και τα πλάσματα της θάλασσας! Γιαυτό και τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στον συγκεκριμένο αστερισμό, ίσως να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Κάποια πράγματα όμως είναι σίγουρα κοινά, όπως για παράδειγμα η έμφαση στα συναισθήματα, η εσωστρέφεια και η ευαισθησία που χαρακτηρίζουν τους περισσότερους Ιχθείς.

Συνήθως το παιδί αυτό, καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από όσα δείχνει, γι' αυτό καλό θα ήταν να προσέχετε τι συζητάτε όταν είναι παρών. Μπορεί να φαίνεται πως είναι στον κόσμο του, αλλά ακούει και, κυρίως, νιώθει τα πάντα! Έχει άλλωστε ανεπτυγμένη διαίσθηση και δυνατές ψυχικές κεραίες. Είναι επίσης, ένα εξαιρετικό συναισθηματικό σφουγγάρι που απορροφά και κατανοεί άμεσα τι νιώθουν οι γύρω του, είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό και το κάνει δικό του, γιατί έχει καλώς ή κακώς, την μοναδική ικανότητα να μπαίνει στην θέση του άλλου και να συμπονά. Σε περίπτωση που υπάρχει αρνητική ένταση στον χώρο, ο Ιχθύες θα φροντίσει να αποδράσει κυρίως μέσω της φαντασίας του.

Θα ήταν υπέροχο όμως, να νιώθετε όμορφα, για να νιώθει ωραία και το παιδί σας και να του μάθετε έτσι την αξία των καλών συναισθημάτων που τόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στην ζωή του. Εάν αυτό το παιδί μάθει από μικρό την αγάπη, μεγαλώνοντας μπορεί να κάνει θαύματα! Γιατί, έχει στην φύση του την ικανότητα να αγαπά άνευ όρων, να συγχωρεί και να αποδέχεται τους ανθρώπους όπως είναι, χωρίς να κρίνει! Πόσο μάλλον εάν τα διδαχτεί όλα αυτά!

Προσφέρουν την βοήθειά τους, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα. Ακόμη, η φαντασία του μικρού Ιχθύ κυριολεκτικά οργιάζει! Είναι ίσως ο μοναδικός του ζωδιακού που έχει την ικανότητα να υπάρχει ταυτόχρονα σε δύο κόσμους, τον ρεαλιστικό και το φανταστικό! Μπαινοβγαίνει με περισσή ευκολία κυρίως στον δεύτερο, ο οποίος μάλιστα πολύ συχνά υπερτερεί του πρώτου! Πλάθουν κόσμους κυριολεκτικά από το τίποτα!

Και ενώ σαν άνθρωποι προσαρμόζονται πολύ εύκολα στις καταστάσεις, δεν μπορεί κανείς να τους φυλακίσει. Όταν κάποιος προσπαθήσει να τους περιορίσει, καταφέρνουν και ξεγλιστρούν όπως το νερό από τα χέρια μας!

Ίσως να είναι ένα παιδί ντροπαλό και εσωστρεφές, οπότε ως γονείς μπορείτε να του δώσετε κίνητρα και μικρές αφορμές για κοινωνικοποίηση, χωρίς όμως να ξεχνάτε και την ανάγκη που έχει για απομόνωση. Στους περισσότερους Ιχθείς, αρέσει πολύ να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους. Η σιωπή και η ησυχία, τους βοηθά να ανανεώνονται! Μια ησυχία ιδιαίτερη, όπως αυτή που επικρατεί στον βυθό της θάλασσας! Ένας άλλος συναρπαστικός κόσμος.. ο δικός τους! Γίνονται εξαιρετικά δημιουργικοί όταν ασχολούνται με όλα όσα λατρεύουν. Αρκετά συχνά όμως, τους είναι δύσκολο να ανακαλύψουν μόνοι τους τί ακριβώς είναι αυτό που λατρεύουν!

Σε αυτό το σημείο, μπορούν οι γονείς να παίξουν καταλυτικό ρόλο, βοηθώντας το παιδί να ανακαλύψει το πάθος του και τις κλίσεις του. Και όταν ένας Ιχθύς παθιαστεί με κάτι, τότε θα φέρει στον αληθινό κόσμο, όλα τα εκπληκτικά που κρύβει η φαντασία του!

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail: panagiotaa4@gmail.com

Viber: 0049 1794969019