Το παιδί Δίδυμος: Πολυπράγμων, ευχάριστο, με ιδιαίτερο χιούμορ και πολλά ταλέντα

Δημοσιεύθηκε στις

Το παιδί Δίδυμος 
Ποιότητα: Μεταβλητό - Κυβερνήτης: Ερμής  - Στοιχείο: Αέρας  - Πολύτιμος Λίθος: Αχάτης

Γενέθλια: 21/5 – 21/6


Από την Γιώτα Ανδρεάδου

Τι να γράψει κανείς για τους Διδύμους; Αυτό το πολυπρόσωπο, φιλοπερίεργο, πολυσχιδές και συνεχώς μεταβαλλόμενο ζώδιο! Ο κόσμος της Νόησης! Σκέφτομαι, άρα υπάρχω! Στο στάδιο αυτό του ζωδιακού κύκλου, ο άνθρωπος θα αναζητήσει για πρώτη φορά τις σχέσεις με το περιβάλλον και τους γύρω του και θα αρχίσει να ανακαλύπτει και να εξερευνά τον κόσμο, αφήνοντας για λίγο το Εγώ (Κριός) και την Ασφάλειά (Ταύρος) του. Στην εποχή των Διδύμων, θα ενδιαφερθούμε για πρώτη φορά για την γνώση και την πνευματική ενέργεια, θα βάλουμε μπροστά την λογική μας, θα κάνουμε σύνθεση πληροφοριών, θα αναπτύξουμε ιδέες και θα αισθανθούμε την σημασία που έχει η γλώσσα και η ομιλία στην ζωή μας! “Εν αρχή ην ο Λόγος” και οι Δίδυμοι το κατέχουν πολύ καλά αυτό! Γi' αυτό και διαπρέπουν σε επαγγέλματα όπως είναι η δημοσιογραφία, η διδασκαλία, οι δημόσιες σχέσεις, οι εκδόσεις, τα ΜΜΕ. Τα πάνε όμως επίσης καλά και σε επαγγέλματα που απαιτούν πειθώ (πωλητές) ή δυνατά αντανακλαστικά και αυτό τους κάνει συνήθως και εξαιρετικούς οδηγούς. Η αλληλεπίδραση, η επικοινωνία με τους άλλους και η έκφραση με κάθε τρόπο, είναι πράγματα ιδιαίτερα σημαντικά για αυτούς. Άλλωστε, είναι το πρώτο ζώδιο του αέρα, οπότε έχουν έμφυτη μέσα τους την κοινωνικοποίηση και το ομαδικό πνεύμα. Ταυτόχρονα, είναι και ανεξάρτητοι άνθρωποι, όπως και το στοιχείο τους άλλωστε, ο αέρας, ο οποίος είναι παντού και πουθενά. Όταν τα πράγματα «ζορίζουν» και νιώθουν πως όλα έχουν γίνει υπερβολικά προβλέψιμα, τότε θα το βάλουν με ευκολία στα πόδια. Βρίσκονται άλλωστε συνεχώς σε κίνηση και η ενέργειά τους είναι μοναδική!

Το παιδί Δίδυμος: Πολυπράγμων, ευχάριστο, με ιδιαίτερο  χιούμορ και πολλά ταλέντα

Ο Δίδυμος, είναι ένα από τα αιώνια παιδιά του ζωδιακού και αν τα παιδιά σας ανήκουν στο ζώδιο αυτό, η όψη τους και η ενέργειά τους θα είναι πάντα νεανική και στην ψυχή τους, θα κρύβεται πάντα ένα παιδί που πεισματικά θα αρνείται να μεγαλώσει και να αντιμετωπίσει τον χρόνο. Εδώ μάλλον βρίσκεται και η αιτία για τα αρνητικά χαρακτηριστικά που τους καταλογίζουν. Γιατί, απο την μία, είναι σαφώς υπέροχο να κρατάς πάντα μέσα σου ένα κομμάτι ξεγνοιασιάς και αθωότητας, αυτό όμως, στην φάση της ενηλικίωσης, μπορεί να κρύβει και κάποιες παγίδες, όπως για παράδειγμα μια μικρή δόση ασυνέπειας. Γι' αυτό, οι γονείς, καλό θα ήταν να δείξετε στο παιδί αυτό, τον τρόπο για να είναι από μικρό όσο πιο οργανωτικό γίνεται. Είναι σίγουρα πανέξυπνο και αντιλαμβάνεται με ευκολία όλα όσα συμβαίνουν γύρω του. Δεν μπορείτε να το ξεγελάσετε εύκολα. Θα έχει συνήθως μια αποστομωτική και άμεση απάντηση που θα σας αφήνει άφωνους. Ο κυβερνήτης τους είναι ο Ερμής (ο αγγελιοφόρος Θεών και ανθρώπων) και έτσι η ευφυΐα και η γρήγορη αντίληψη είναι κάτι δεδομένο για αυτό το παιδί. Τις περισσότερες φορές, δεν θα χρειάζεται καν να διαβάσει έξτρα ώρες στο σπίτι.

Σαν χαρακτήρας, προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να κάνει παρέα με τον καθένα. Ένας Δίδυμος, δεν απορρίπτει εύκολα τους ανθρώπους, ίσα ίσα, θα κάνει τον άλλο (οποίος και αν είναι) να νιώσει μοναδικός θέλοντας να μάθει πράγματα για την ζωή του. Γιαυτό και δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα (τουλάχιστον όχι όσο κάποια άλλα παιδιά) εάν θα χρειαστεί να αλλάξει σχολείο και φίλους. Θα το αντιμετωπίσει όλο αυτό σαν την επόμενη μεγάλη περιπέτεια. Ως παιδιά αγαπούν τις εναλλαγές και η ποικιλία ερεθισμάτων και πληροφοριών, λειτουργεί πάντα υπέρ τους. Έτσι και αλλιώς, το μυαλό τους είναι συνεχώς απασχολημένο, γεμάτο με εικόνες, σκέψεις, αναλύσεις και ιδέες. Γι' αυτό, οι στιγμές χαλάρωσης, τούς είναι κάτι απαραίτητο. Επειδή, ο μεγάλος όγκος πληροφοριών και θεμάτων που είναι σε θέση να διαχειριστούν, μπορεί καμία φορά να τους οδηγήσει σε νευρικότητα, και πνευματική εξάντληση. Αυτή όμως η ικανότητά τους, είναι που τους κάνει να καταπιάνονται με πολλά πράγματα και να τα καταφέρνουν εξίσου καλά σε όλα. Είναι ένα παιδί πολυπράγμων, ευχάριστο, με χιούμορ, αγαπά ιδιαίτερα τα αδέρφια του, είναι εξωστρεφές, φιλικό, με πολλά ενδιαφέροντα και ταλέντα.

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 1794969019