Τα τραγελαφικά του lockdown: Κατήγγειλε τον σύζυγό της γιατί πήγε για πεζοπορία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

To συνεχιζόμενο lockdown μας έχει φέρει όλους στα όρια μας. Μια σύζυγος όμως φαίνεται πως έφτασε στα άκρα, καθώς δεν δίστασε να καταγγείλει τον ίδιο τον άντρα της στην Αστυνομία ότι συμμετέχει σε οργανωμένη πεζοπορία στο Πήλιο.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σύζυγος του πεζοπόρου δεν πήρε μια φορά τηλέφωνο, αλλά αρκετές φορές, ώστε αστυνομικοί να φτάσουν στο σημείο να τον εντοπίσουν και να του δώσουν πρόστιμο.


Με προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας, σε γνώση του οποίου περιήλθαν οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες της συζύγου, κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι περίμεναν τους περιπατητές στο πάρκινγκ στη Μακρινίτσα, προκειμένου να τους επιβάλουν πρόστιμα για παράβαση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στον COVID-19.

Όπως αποδείχθηκε, λοιπόν, πίσω από το τσουχτερό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέα Υγείας Βόλου Κώστας Παλάντζας, αλλά και από τα πρόστιμα των 300 ευρώ που θα πληρώσουν οι ορειβάτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε πεζοπορία το Σαββατοκύριακο, κρύβεται η σύζυγος του ενός πεζοπόρου.

Η εν λόγω γυναίκα έκανε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην Αστυνομία για να “καρφώσει” τον άνδρα της γιατί δεν άντεχε να την αφήνει μόνη της στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον κ. Παλάντζα, ο Σύλλογος έχει διακόψει κάθε ομαδική δραστηριότητα με την έναρξη της ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Κάθε Κυριακή διοργανώνουμε πεζοπορία, στην οποία κινούμαστε ατομικά και όχι ως ομάδα. Συμμετέχουν έως τρία άτομα με αρκετά μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον. Είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε ανακοινώνουμε τις δράσεις μας. Δεν τις κάνουμε εν κρυπτώ», σημειώνει ο κ. Παλάντζας, μιλώντας στον Ταχυδρόμο του Βόλου.

Ο ίδιος εξηγεί ότι στο βουνό υπάρχει απαράβατος κανόνας «ποτέ κανείς δεν κινείται μόνος». «Μπορεί να σημειωθεί ατύχημα, να πεταχτεί ένα ζώο, κάποιος να χάσει τον προσανατολισμό του. Κινούνται αρκετά άτομα στα μονοπάτια αλλά με αποστάσεις».

Επίσης σημείωσε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν μόνο δύο άτομα στην πεζοπορία, ο ίδιος και ο σύζυγος της καταγγέλlουσας και αρνήθηκε ότι υπήρξε οργανωμένη εκδρομή ορειβασίας.