Συγκλονιστικός o Τόμας Βίντερμπεργκ: Αφιέρωσε το Όσκαρ στην κόρη του που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας κέρδισε η ταινία «Another Round» («Ασπρο Πάτο») του Τόμας Βίντερμπεργκ, ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο στην κόρη του που έχασε σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Φορτισμένος  ο λόγος του

Σε συγκινησιακά φορτισμένο λόγο, ο 51χρονος Δανός ευχαρίστησε την Ακαδημία και αφιέρωσε το βραβείο στην κόρη  Ida, την οποία έχασε to 2019 σε  τροχαίο δυστύχημα.


Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

«Είχα φανταστεί αυτήν τη στιγμή από όταν ήμουν πέντε χρονών κι ετοίμαζα λόγους. Είναι μια ταινία για το πώς μπορείς να χάσεις τον έλεγχο στη ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου μετά τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε…

»Το συνεργείο έκανε τα πάντα για να σώσει την ταινία και να σώσει εμένα. Η ταινία μιλάει για έναν απομονωμένο άνθρωπο που χάνεται στη μάχη του με το αλκοόλ, για τέσσερις λευκούς άνδρες που πίνουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μαντς Μίκελσεν, που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

«Κάποιος κοίταζε το κινητό του…»

»Θέλαμε να φτιάξουμε μια ταινία που να γιορτάζει τη ζωή και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων συνέβη κάτι απίστευτο. Κάποιος κοίταζε το κινητό του ενώ οδηγούσε και μέσα στο αυτοκίνητο ήταν η κόρη μου.

»Πριν σκοτωθεί μου είχε στείλει ένα γράμμα ότι αγαπούσε το σενάριο αυτό. Νιώθω ότι είναι εδώ και με επευφημεί. Το έκανα για εκείνη, σαν φόρο τιμής. Αυτό το βραβείο είναι για εκείνη» είπε και μαζί με αυτόν συγκινήθηκαν όλοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Το τραγικό δυστύχημα

H κόρη του Ida σκοτώθηκε τις πρώτες μέρες των γυρισμάτων. Το 2019 έχασε τη ζωή της η Ida σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Στο όχημα ήταν και η σύζυγος του.

Οι γυναίκες της ζωής του επέστρεφαν στη Δανία, από το Παρίσι. “Περίμεναν σε μια ουρά που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας έργων που γίνονταν στο οδόστρωμα και 'τορπιλίστηκαν' από έναν Ρουμάνο οδηγό νταλίκας, ο οποίος μιλούσε στο τηλέφωνο και είδε πως τα αυτοκίνητα είχαν σταματήσει όταν πια ήταν πολύ αργά”.

Η 19χρονη Ida πέθανε ακαριαία. Ο Βίντεμπεργ της αφιέρωσε το 'Druk' (Μεθυσμένος), που μόλις είχε αρχίσει -ως παραγωγή. Μέσω αυτού έζησε και ξαναέζησε την τραγωδία, όπως περνούσε όλα τα στάδια της απώλειας και κατέληγε στο ότι χρωστά στην κόρη του να συνεχίσει.