Σας έλειψαν τα ψώνια; Ξεκινούν οι βόλτες στα μαγαζιά - Πότε βγαίνουν από τη ζωή μας τα sms

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Κορίτσια μην μου πείτε ότι δεν σας έλειψαν τα ψώνια; Καλό το διαδίκτυο, αλλά δεν συγκρίνεται με τη χαλαρή βόλτα στα μαγαζιά, και την από κοντά επιλογή των πραγμάτων που έχουμε ανάγκη (ή και όχι). Οι παλιές, "κακιές" συνήθειες επιστρέφουν κι εμείς έχουμε λόγο, μετά από πέντε μήνες, να χαμογελάμε! Βέβαια, δεν νομίζω να έχουν την ίδια χαρά οι σύντροφοι μας.

από την Μαργαρίτα Αργυροπούλου 


Λοιπόν, σας έχω καλά νέα. Τα καταστήματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων και λοιμωξιολόγων επιτρέποντος,    ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου. Η χαλάρωση του σκληρού lockdown, που βιώνουμε από τις 7 Νοέμβρη, θα ξεκινήσει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Η κυβέρνηση, βλέποντας και την οικονομία να ασφυκτιά, περιμένει το «πράσινο φως» της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Mε αυστηρό πρωτόκολλο φυσικά. Μασκούλα το απαραίτητο αξεσουάρ, αλλά και self test, που σε λίγες μέρες θα διατίθενται στα φαρμακεία.

Όσον αφορά το πλαίσιο λειτουργίας τους, η λύση του click away, επανέρχεται μετά τη ραγδαία αυξηση των κρουσμάτων και απομακρύνεται το σενάριο, με τον περιορισμό στον αριθμό των πελατών εντός των χώρων βάσει τετραγωνικών. Παράλληλα πάει προς τα πίσω το σενάριο της μετακίνησης στέλνοντας μήνυμα στο 13032 το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ωρών και θα μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά την ημέρα.

Από Σάββατο θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Ο καιρός έφτιαξε και εμείς δεν κρατιόμαστε μέσα στο σπίτι. Η κόπωσή μας από την πολύμηνη καραντίνα είναι γεγονός και η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα. Άλλωστε οι εικόνες από  το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου ο κόσμος είχε κατακλύσει παραλίες, πάρκα κλπ. ήταν ενδεικτικές.

Το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με την ανακοίνωση ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτραπούν και πιθανότατα από το πρωί αυτού του Σαββάτου (3 Απριλίου).

Πότε βγαίνουν από τη ζωή μας τα sms

Πότε όμως θα φύγει οριστικά από τη ζωή μας η υποχρέωση να στέλνουμε μήνυμα  στο 13033 για να μετακινηθούμε από το σπίτι μας, που τόσο μας ταλαιπώρησε;

Αυτό αναμένεται να… τελειώσει όταν στις 12 ή 19 Απριλίου ανοίξει η εστίαση και δεν θα έχει πια νόημα να το χρησιμοποιούμε. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι όντως η εστίαση θα ανοίξει τότε κι όχι αργότερα.

Ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως ακόμη δεν υπάρχει κάτι το επίσημο για το πότε θα καταργηθεί αυτό το μέτρο. Το SMS και ιδιαίτερα ο κωδικός 6 είχε την… τιμητική του στο διάστημα του lockdown, καθώς όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στη Βουλή, εστάλησαν 775 εκατομμύρια SMS για μετακίνηση, χωρίς να συνυπολογίζονται οι γραπτές άδειες.