Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απαντά η Αστυνομία στους ισχυρισμούς του Κούγια περί ξυλοδαρμού της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στις 16 Νοεμβρίου θα απολογηθεί για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την προθεσμία που έλαβε από την Ανακρίτρια που ερευνά τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η προσωρινά κρατούμενη για την ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης Τζωρτζίνας, μετήχθη στις 09:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καθώς έχει κληθεί από την 35η Τακτική Ανακρίτρια σε απολογία για την κατά συρροή ανθρωποκτονία των δύο παιδιών που φέρεται να τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε χρόνους προγενέστερους από την τελική εγκληματική πράξη που της χρεώνεται από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος της Τζωρτζίνας.


Η 34χρονη μητέρα θα προετοιμάσει την απολογία της προκειμένου να επιχειρήσει να αντικρούσει τα στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της τον Αύγουστο, για τον θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 και τον θάνατο της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία και, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου, τόσο όσο και η αδελφή και η μητέρα της, του μετέφεραν πως αστυνομικοί «την έδειραν πολύ άσχημα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου έδωσε τη δική της απάντηση, μιλώντας στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Κούγιας ότι του είπε η 33χρονη. «Όπως και τότε, είχε εκδοθεί μία ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, οι συνάδελφοι μόλις διαπίστωσαν τα δημοσιεύματα γι’ αυτό, άμεσα την κάλεσαν για κατάθεση, απάντησε μόνη της σε αυτό κι αυτό ανήκει στο προανακριτικό υλικό. Φαντάζομαι ότι ο συνήγορός της έχει πρόσβαση στη δικογραφία.

Έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και η κατάθεσή της και η ιατροδικαστική έκθεση. Κατανοούμε το δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να υποστηρίξει ό,τι θέλει μέχρι το τέλος, να προστατεύσει τον εαυτό του, να μην αποδεχτεί την ενοχή του, αλλά είναι άδικο για την Αστυνομία ειδικά της ΓΑΔΑ να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, όταν υπάρχει κατάθεση της κατηγορούμενης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν φωτογραφίες της 33χρονης μετά την κατάθεσή της για το συγκεκριμένο περιστατικό στη δικογραφία.