Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν θα παρευρεθούν στα πρώτα γενέθλια της μικρής Λίλιμπετ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τα πρώτα της γενέθλια θα γιορτάσει η μικρή Λίλιμπετ, κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Μάλιστα οι δούκες του Sussex αποφάσισαν το πάρτυ να γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου, θα βρίσκονται στη Βρετανία, για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, αν και προσκεκλημένοι δεν θα παραβρεθούν στα γενέθλια της ανιψιάς τους Λίλιμπετ, καθώς το ζευγάρι θα βρίσκεται στην Ουαλία για μία ειδική συναυλία στο κάστρο του Cardiff με διάφορους καλλιτέχνες.


Η Βασίλισσα Ελισάβετ, της οποιας το χαιδευτικό όνομα φέρει η μικρή δισέγγονή της, όμως απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα είναι παρούσα στα γενέθλια της Λίλιμπετ, η οποία θα γίνει ενός έτους το ερχόμενο Σάββατο, στις 4 Ιουνίου και μάλιστα θα τη συναντήσει σε γιορτή στο Frogmore Cottage στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου θα μείνει η Μέγκαν και ο πρίγκιπας Χάρι για τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Τα δύο αδέλφια, ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φαίνεται ότι συνομιλούν πολύ συχνά πλέον, ως μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι σχέσεις τόσο μεταξύ τους όσο και της οικογένειας γενικότερα.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια,  που ο γιος τους Αρτσι επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε και η πρώτη φορά που η μικρή Λίλιμπετ επισκέπτεται την πατρίδα του πατέρα της. Ο μικρός Αρτσι ήταν λίγων μηνών όταν τον Δεκέμβριο του 2019 πήγε μαζί τους στον Καναδά. Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψαν κάποια στιγμή τον Ιανουάριο του 2020 στη Βρετανία, αφήνοντας το παιδί στον Καναδά, μόνο και μόνο για να ανακοινώσουν το περίφημο «Megxit».

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Μέγκαν επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την εντυπωσιακή παραίτησή τους.

Για εβδομάδες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, γίνονταν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για το ζήτημα της «προστασίας» της οικογένειας του Πρίγκιπα Χάρι. Αυτό συμβαίνει, καθώς ο 37χρονος Χάρι κινείται νομικά εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών, εξαιτίας της αφαίρεσης αστυνομικής φρουράς. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, «δεν αισθάνεται ασφαλής με τις τρέχουσες ρυθμίσεις ασφαλείας φέρνοντας την οικογένειά του στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει προσφερθεί να πληρώσει ο ίδιος για σωματοφύλακες».

Στο σπίτι τους στις ΗΠΑ, ο Χάρι και η Μέγκαν προστατεύονται από μια 24ωρη ομάδα ασφαλείας, η οποία αποτελείται από 12 πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Οι Σάσεξ δεν θα πραγματοποιήσουν το δικό τους πρόγραμμα εκδηλώσεων κατά την παραμονή τους στη Βρετανία, για να μην επισκιάσουν το τετραήμερο των εορτασμών για τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο της 95χρονης γιαγιάς του Xάρι.