Πως θα κάνουμε φέτος Πάσχα; Nα, τί λένε τα σενάρια για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Δημοσιεύθηκε στις

Ο καιρός έχει επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, το Πάσχα πλησιάζει και όλοι σχεδόν ονειρευόμαστε να σουβλίσουμε τον οβελία στο χωριό.

Σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μάλλον και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας, αφού η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού απομακρύνεται από τα σχέδια των ειδικών.


Χωρίς αμφιβολία, προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ενεργοποιηθεί το “restart” της οικονομίας, τον Απρίλιο, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων. Η άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με το άνοιγμα των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων, ενδέχεται να γίνει στις αρχές Μαΐου.

ξίζει να σημειωθεί πως η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, πως είναι ακόμα νωρίς για την απελευθέρωση των μετακινήσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αντίστοιχη ήταν και η επισήμανση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι “δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να μιλήσουμε γι’ αυτό”. “Είναι ένα μέτρο που θα το συζητήσουμε αργότερα όταν θα μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε πιάσει το πρώτο τείχος ανοσίας ως προς τον εμβολιασμό”, κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό. “Εγώ ψυχολογικά προετοιμάζομαι, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Μακάρι να συνδεθούμε όταν θα ψήνουμε στο χωριό το αρνί, αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα”, απάντησε.

Πηγή: magdasnews.gr