Πολυάσχολη μαμά: 4 tips που θα κάνουν τα πρωινά σας πιο εύκολα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Όταν είσαι μια πολυάσχολη μαμά (θα μου πείτε και ποια δεν είναι...) η πρωινή ρουτίνα μπορεί να είναι μια από τις πιο αγχωτικές στιγμές της ημέρας. Από το να σηκωθείτε έγκαιρα από το κρεβάτι, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας είναι όλα έτοιμα για το σχολείο, μπορεί να είναι πολύ χαοτικό. Οι περισσότερες μαμάδες θα ήθελαν να απλοποιήσουν την πρωινή ρουτίνα και να την κάνουν μια πιο ευχάριστη εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Πολλές φορές μπορεί το πρωί να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Λοιπόν, εδώ είναι οι τέσσερα tips που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο, και θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη μέρα σας με πιο θετικό τρόπο!

1. Προετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ

Το κλειδί για ένα εύκολο πρωινό βρίσκεται στις προετοιμασίες που έγιναν το προηγούμενο βράδυ. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά μπορεί να αισθάνεστε εξάντληση – αλλά αν μπορείτε να κάνετε μερικές προετοιμασίες από το βράδυ, τότε το επόμενο πρωί θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας. Πράγματα που μπορείτε να κάνετε το προηγούμενο βράδυ για να μειώσετε την πίεση περιλαμβάνουν την επιλογή ρούχων για την επόμενη μέρα, η διασφάλιση ότι τα σακίδια των παιδιών είναι έτοιμα και η προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος για εσάς και τα παιδιά σας.

2. Ένα απλό πρωινό γεύμα

Το πρωινό μπορεί να είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε να έχετε ένα υγιεινό πρωινό που είναι επίσης γρήγορο και εύκολο. Η προετοιμασία τυο μπορεί να σας επιβραδύνει σημαντικά, ειδικά εάν όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν διαφορετική παραγγελία πρωινού. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις επιλογές περιορισμένες προσφέροντας μόνο μερικά είδη δημητριακών και έχοντας μερικά φρούτα και γιαούρτι στη διάθεσή σας ως υγιεινή εναλλακτική λύση. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να φτιάχνεις αυγά και τηγανίτες, για μια πολυάσχολη μαμά συνήθως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος τις καθημερινές. Αφήστε τα για τα Σαββατοκύριακα ή τις μέρες που έχετε άδεια.

Πολλές πολυάσχολες μαμάδες επιλέγουν επίσης ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί για να ξυπνήσουν πιο εύκολα αλλά και να διατηρήσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους.

3.Δώστε στον εαυτό σας λίγο επιπλέον χρόνο

Είναι πάντα καλή ιδέα να προγραμματίζετε εκ των προτέρων και να δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο, αν κάτι πάει στραβά. Ας το παραδεχτούμε – όταν πρόκειται να ετοιμάσετε την οικογένειά σας το πρωί, κάτι συνήθως συμβαίνει που θα σας καθυστερήσει.

Επομένως, είναι καλύτερα να σηκωθείτε λίγη ώρα πριν τα παιδιά σας για να προετοιμαστείτε για την ημέρα. Επίσης, προγραμματίστε να φύγετε από το σπίτι 30 λεπτά νωρίτερα από ό,τι χρειάζεστε, για να διασφαλίσετε ότι έχετε χρόνο εφόσον προκύψει κάποια πρωινή... κρίση.

4.Βάλτε υπενθύμιση για σημαντικά πράγματα

Μητέρα - post it

Δεν έχει σημασία πόσο οργανωμένη είστε, ως πολυάσχολη μαμά, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα για να θυμάσαι ότι πρέπει να κάνεις. Βάλτε υπενθυμίσεις. Είτε αυτό σημαίνει να ορίσετε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας για να σας υπενθυμίσει να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη για το αποψινό γεύμα, είτε να αφήσετε ένα σημείωμα στην μπροστινή πόρτα για να σας υπενθυμίσει να πάρετε μαζί σας τον εξοπλισμό του παιδιού σας για την πυγμαχία... Η υπενθύμιση  μπορεί να αφαίρεση άγχος από τη ζωή σας.

Η πρωινή ρουτίνα με την οικογένειά σας δεν χρειάζεται να είναι τόσο χαοτική όσο είναι αυτή τη στιγμή, και κάνοντας αυτές τις λίγες αλλαγές στο πρόγραμμά σας, θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε καλύτερα και ελπίζουμε να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας!