Νατάσσα Μποφίλιου για την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος: «Μέχρι να βρούμε τον Αντώνη, είχαμε χάσει τον Αλέξη»

Δημοσιεύθηκε στις

Σαν σήμερα, 14 χρόνια πριν, ένας αστυνομικός εν ονόματι Επαμεινώνδα Κορκονέας σηκώνει το υπηρεσιακό του όπλο και δολοφονεί ένα 16χρονο παιδί, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο Αλέξης θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί.

Ανήμερα της επετείου του Γρηγορόπουλου, η Νατάσσα Μποφίλιου δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, περιγράφοντας την ημέρα εκείνη που συνέβη το μοιραίο γεγονός, ότι είχε φοβηθεί ότι ήταν ο αδελφός της...


«Όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξης από σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα ήμαστε στο σπίτι του πατέρα μου για τη γιορτή του. Νίκος στο όνομα. Τρώγαμε και τραγουδούσαμε και περνάγαμε υπέροχα. Ξαφνικά διακόπηκε η ατμόσφαιρα, γιατί χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν ότι μάλλον έχουν σκοτώσει ένα παιδί στα Εξάρχεια. Πήρα την αδερφή μου. Ήταν καλά. Πήρα τον αδερφό μου, μικρός τότε, ήταν έξω. Και δεν σήκωνε το τηλέφωνό του. Τον καλούσα ασταμάτητα. Το μυαλό μου έκανε χίλιες σκέψεις που δεν περιγράφονται.

Μέχρι να βρούμε τον Αντώνη, είχαμε χάσει τον Αλέξη. Η μάνα μου ήταν τυχερή. Η μάνα του Αλέξη τραγικά άτυχη. Έτσι είναι η βία στην αισχρότερη μορφή της, την κρατική βία. Διακόπτει τη φυσική ροή της ζωής, κάτι που δεν μπορεί ο εγκέφαλος του ανθρώπου να μεταβολίσει, διακόπτει τη γιορτή, την ελπίδα, την πίστη. Και σε αφήνει στο απόλυτο κενό. Στο απόλυτο σκοτάδι. Ένα σκοτάδι που πότε δεν μπορείς να ξεπεράσεις και σε ακολουθεί σε όλη την πορεία της ζωής σου.

Κάθε τέτοια μέρα, σκέφτομαι έναν αδερφό μου στη θέση του Αλέξη. Κάθε τέτοια μέρα, πονάω και οργίζομαι και δεν μπορώ να πάρω ανάσα και πεισμώνω πιο πολύ. Ανήμερα 6 Δεκέμβρη 2022 έχουμε ένα παιδί που χαροπαλεύει στην εντατική. Χτυπημένο από σφαίρα αστυνομικού. Για 20 ευρώ βενζίνη. Πώς ξυπνάμε χωρίς να σκεφτόμαστε μόνο πώς θα ξαναφτιάξουμε από την αρχή αυτόν τον κόσμο;» έγραψε η Νατάσσα Μποφίλιου στα social media.

Η δολοφονία ενός παιδιού από αστυνομικό, που θα έπρεπε να το προστατεύει, του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δεν μας έγινε μάθημα (αφού ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος).

Ένα άλλο παιδί, 16 ετών, δίνει τη μάχη του στην Εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, από σφαίρα στο κεφάλι, που δέχθηκε από αστυνομικό.   Για 20 ευρώ που δεν πλήρωσε βενζίνη...