Μην ανησυχείς που άφησες το σίδερο στην πρίζα, θα το κλείσει το Smarthink!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η έξυπνη λύση διαχείρισης ενέργειας που κάνει τη ζωή σου ευκολότερη ακούει σου όνομα Smarthink!

Μην ανησυχείς που άφησες το σίδερο στην πρίζα, θα το κλείσει το Smarthink, η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία από το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», που ήρθε για να σε ξεκουράσει.


Κι όμως η νέα υπηρεσία Smarthink από το “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας” είναι το 1ο οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι και σε αφορά, γιατί αφορά όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως παρόχου.

Το Smarthink διαθέτει εξειδικευμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης (AI), μαθαίνει τις συνήθειες σου και αυτό σημαίνει πως αρχίζει να προσαρμόζεται σε αυτές, βοηθώντας να εξοικονομήσεις χρήματα και χρόνο.

Αν, λοιπόν, επιστρέφεις στο σπίτι σου στις οκτώ και υπό φυσιολογικές συνθήκες ανάβεις τον θερμοσίφωνα για να κάνεις μπάνιο, μπορείς να ορίσεις να έχει ζεστό νερό όταν φτάσεις εκεί. Μπορεί να κατεβάζει ή να ανεβάσει την θερμοκρασία δοκιμάζοντας τις προτιμήσεις σου, βοηθώντας παράλληλα να καταναλώσεις λιγότερη ενέργεια. Ρυθμίζει τον ιδανικό φωτισμό ή προσαρμόζεται ώστε Δευτέρα με Παρασκευή στις έξι να ανοίγουν τα φώτα.

Όχι, δεν είναι δύσκολο να βάλεις Smarthink

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα που ξεκινάει με μια απλή εγκατάσταση από εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της εταιρείας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο καταναλωτής να αγοράσει το Starter Kit της υπηρεσίας Smarthink, το οποίο περιλαμβάνει 4 έξυπνες συσκευές: Έξυπνο Διακόπτη Θερμοσίφωνα, Έξυπνο Θερμοστάτη Αφής, Gateway και Έξυπνο Μετρητή Κατανάλωσης.

Επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις και επιπλέον έξυπνες συσκευές, όπως Έξυπνη Πρίζα, Έξυπνη Λάμπα, Έξυπνο Χειριστήριο Κλιματιστικού, Αισθητήρα Πόρτας/Παράθυρου έχοντας τον πλήρη έλεγχο για τα πάντα. Επίσης, με το Smarthink μπορείς να προβλέπεις πλέον τον μηνιαίο σου λογαριασμό ρεύματος, καταχωρώντας την τιμή κιλοβατώρας του προγράμματός σου.

Το Smarthink το χειρίζεσαι από το κινητό σου

Όλη η διαχείριση γίνεται μέσα από μια ηλεκτρονική εφαρμογή που είναι διαθέσιμη δωρεάν από το App Store (iOS) και το Google Play Store (Android) και μέσω αλγόριθμων και Τεχνητής Νοημοσύνης καταγράφεται τι ενέργεια καταναλώνει κάθε συσκευή μέσα στο σπίτι.

Με τα στατιστικά έχεις πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης και του λογαριασμού σου και μπορεί να βάλεις στόχους κατανάλωσης, για να εξοικονομήσεις ενέργεια και χρήματα. Ακόμα θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις όταν είσαι κοντά ή μακριά από τους στόχους σου, καθώς επίσης και συμβουλές προκειμένου να εξοικονομείς περισσότερη ενέργεια.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», η επένδυση μιας τετραμελούς οικογένειας στην υπηρεσία Smarthink μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως και 19,8% και να γίνει η απόσβεση μέσα σε ένα οκτάμηνο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει την υπηρεσία πρωτοποριακή και διαφέρει από τις υπόλοιπες Smart home υπηρεσίες. Είναι μια υπηρεσία που φέρνει για 1η φορά στην Ελλάδα το “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας”, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα εδώ και 165 χρόνια.

Μην ανησυχείς που άφησες το σίδερο στην πρίζα, θα το κλείσει το Smarthink!