Η μεγαλόψυχη Ντόρα Μπακογιάννη και το... άγνωστο εγγόνι της, ο Άγγελος

Δημοσιεύθηκε στις

H Ντόρα Μπακογιάννη δίνει άλλη μια μάχη στη ζωή της, ίσως την πιο δύσκολη αφού αφορά τη ζωή της. Η βουλευτής Χανίων της ΝΔ αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μια μορφή καρκίνου.

Από τη στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε γνωστό το πρόβλημα της υγείας της, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, ψηφοφόροι ή όχι, έχουν σπεύσει να της ευχηθούν περαστικά. Το ίδιο έκανε και ένα κοντινό της πρόσωπο, αποκαλύπτοντας μια άγνωστη ιστορία και δείχνοντας τη μεγαλοψυχία της.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει εγγόνια τόσο από την κόρη της, Αλεξία όσο και από τον γιό της, Κώστα Μπακογιάννη. Έχει όμως κι ακόμη ένα εγγόνι, όχι εξ αίματος:  τον Άγγελο.

Είναι ο γιος της επιχειρηματία Φωτεινής Παντζιά (σ.σ. ιδιοκτήτριας του wine bar, By the Glass), η οποία συνδέεται με φιλική σχέση με τη Ντόρα Μπακογιάννη και ήταν υποψήφια για δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη.

Με μια ανάρτησή της στο Facebook, η Φωτεινή Παντζιά αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία για τη Ντόρα Μπακογιάννη, τη Ντόρα τη… γιαγιά του γιου της, του Άγγελου.

Ο Άγγελος είναι ένα παιδί υιοθετημένο, που όταν άρχισε να πηγαίνει παιδικό σταθμό, συνειδητοποίησε ότι εκτός από τη μαμά και τον μπαμπά, υπάρχουν και ο παππούς και η γιαγιά. Μόνο που οι γονείς της Φωτεινής Παντζιά δεν ζούν και ο Άγγελος δεν είχε παππού και γιαγιά.

Και εδώ ξεκινά η άγνωστη ιστορία για τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Άγγελο, όπως την περιγράφει η μαμά του.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση της Φωτεινής Παντζιά

"Την Ντόρα Μπακογιάννη ως πολιτικό την ξέρετε όλοι.

Κάποιοι θα συμφωνείτε με την διαδρομή της, κάποιοι μπορεί και όχι .

Σήμερα όμως εγώ δεν θα μιλήσω για αυτό,( εξάλλου δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος γιατί την έχω αγαπήσει βαθιά και είμαι πάντα με την μεριά της).

Όταν ήρθε ο Άγγελος στην Ελλάδα και ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και να κάνει παρέα με παιδάκια συνειδητοποίησε ότι εκτός από την μαμά και τον μπαμπά υπάρχουν και ο παππούς και η γιαγιά.

Πολύ σύντομα λοιπόν με τα λίγα  ελληνικά που είχε μάθει άρχισε να ζητάει να έχει και αυτός γιαγιά. Βλέπετε οι γονείς μου δεν ζουν πια.

Κάποια ημέρα που είχαμε βρεθεί με την Ντόρα τον άκουσε να λέει στενοχωρημένος ότι αυτός δεν έχει γιαγιά και με την άνεση μιας γυναίκας που η αγάπη της είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία του είπε αγόρι μου εγώ είμαι η γιαγιά σου.

Θα με λες γιαγιά και θα είμαι η γιαγιά σου.

Την ίδια χρόνια κάναμε Πάσχα στο Καρπενήσι.

Ήταν όλα τα εγγόνια της Ντόρας και ο Άγγελος.

Την Μ. Παρασκευή λοιπόν και το Μ. Σάββατο που έπρεπε να πάμε εκκλησία (δεν σήκωνε καμμία κουβέντα για αυτό ) από στο ένα χέρι της  κράτησε τον Άγγελο και στο άλλο ένα από τα εγγόνια της.

Με ένα αγέρωχο ύφος μπήκε μέσα στην εκκλησία και με ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη προχώρησε να πάει στην θέση της κρατώντας ένα μαύρο παιδί που την φώναζε γιαγιά όλη την ώρα και αυτή εκεί να του εξηγεί τα πάντα.

Ο Άγγελος δεν σταμάτησε να την κρατάει από το χέρι και να την κοιτά στα μάτια.

Ένιωθε ευτυχισμένος γιατί είχε βρει και αυτός την γιαγιά του.

Την επόμενη ημέρα όλο το Καρπενήσι αναρωτιόταν ποιο ήταν αυτό το μαύρο παιδάκι που με τόσο αγάπη και καμάρι κρατούσε η Ντόρα και την φώναζε γιαγιά.

Θα της χρωστάω πάντα πόσο εύκολα χάρισε στον μικρό μου αυτή την χαρά αλλά και ασφάλεια.

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτή λέγοντας παρόμοιες ιστορίες που έζησα κοντά της αλλά θα σταματήσω εδώ.

Αυτή η σπουδαία γυναίκα λοιπόν η Ντόρα μας με τον ίδιο μεγαλειώδη τρόπο αποφάσισε να αντιμετωπίσει  και το πρόβλημα υγείας της.

Το έμαθε, το δούλεψε μέσα της, το ανακοίνωσε σε όλους και σήκωσε τα μανίκια για να το παλέψει.

Προφανώς θα νικήσει.

Είναι βέβαιο.

Αυτή θα δίνει την μάχη της και όλοι εμείς θα είμαστε εδώ γύρω και θα ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα και αυτή η περιπέτεια.

ΥΓ: ο Άγγελος μέχρι και σήμερα σε όλους τους φίλους του λέει πως γιαγιά του είναι η Ντόρα.

Ευτυχώς κάνεις δεν καταλαβαίνει για ποια Ντόρα μιλάει."