Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία: Τα νεκρά παιδιά συγκινούν τον πλανήτη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η επιτομή του πολέμου είναι τα νεκρά παιδιά, τα τραυματισμένα παιδιά κι αυτά που μένουν ορφανά. Εικόνες που σοκάρουν με παιδιά να κείτονται νεκρά ύστερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 16 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν από την έναρξη της εισβολής.

Σήμερα ο αντιδήμαρχος του Κιέβου Βλαντιμίρ Μπονταρένκο μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός κοριτσιού με ροζ μαλλιά, περίπου 11 ετών, που σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από την πρωτεύουσα με ένα αυτοκίνητο με την οικογένειά της. Ο πόνος αβάσταχτος για την οικογένεια της, για τους Ουκρανούς για τον όλο τον πλανήτη!


Όλη η φρίκη του πολέμου στα μάτια αυτού του κοριτσιού, που χαμογελάει στη φωτογραφία, αυτού του κοριτσιού που μέχρι από μια εβδομάδα έπαιζε αμέριμνα και ονειρευόταν το μέλλον της!

Θύμα και μια εξάχρονη

Η ρωσική πολιορκία στη Μαριούπολη συνεχίστηκε τη νύχτα. Η εικόνα ενός 6χρονου κοριτσιού, με τις πυτζάμες του, χτυπημένου από ρωσική επίθεση στη Μαριούπολη, παγώνει

Ρώσοι βομβάρδισαν την πολυκατοικία που διέμενε, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί θανάσιμα. Φωτογραφίες από την προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν κάνουν τον γύρο του κόσμου, ενώ συγκλονίζει η μητέρα της 6χρονης που κρατά τις παντόφλες, το κασκόλ και το καπέλο του παιδιού.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας επαναφοράς του παιδιού, ένας γιατρός, στράφηκε στον φωτογράφο και είπε: «Δείξτε αυτήν την εικόνα στον Πούτιν. Τα μάτια αυτού του παιδιού, τους γιατρούς που κλαίνε».

Φωτογραφίες άλλων παιδιών ζωντανών και νεκρών, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και συγκινούν τον πλανήτη!

Παιδάκι - Ουκρανία