Η φρίκη του πολέμου: Σκοτώθηκε βρέφος από επίθεση σε μαιευτήριο στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δεν πρόλαβε να έρθει σε αυτόν τον μάταιο κόσμο... Νεογέννητο σκοτώθηκε όταν πύραυλοι έπληξαν μαιευτήριο στη Ζαπορίζια στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, ο Ολεξάντρ Σταρούχ, μέσω Telegram.

Η δήλωση του περιφερειάρχη


«Τη νύχτα, οι κατακτητές εκτόξευσαν τεράστιους πυραύλους σε ένα μικρό μαιευτήριο του νοσοκομείου Βιλνιάνσκ. Θλίψη γεμίζει τις καρδιές μας – ένα νεογέννητο μωρό σκοτώθηκε», αναφέρει η δήλωση του περιφερειάρχη στο Telegram.

Συγκεκριμένα, από την επίθεση με πυραύλους επλήγη η μαιευτική πτέρυγα του τοπικού νοσοκομείου, όπου βρισκόταν μια γυναίκα, το μωρό της και ένας γιατρός.

Εξαιτίας της επίθεσης αυτής,«μωρό που γεννήθηκε είναι νεκρό», διευκρίνισε η υπηρεσία επειγόντων, υπογραμμίζοντας ότι η μητέρα και ο γιατρός διασώθηκαν από τα ερείπια.

Η γυναίκα τραυματίστηκε, διευκρίνισε στο Telegram ο πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατηγόρησε για τη Ρωσία για την επίθεση. «Το τρομοκρατικό κράτος συνεχίζει να κάνει πόλεμο στους αμάχους», κατήγγειλε.

Σύμφωνα με το AΠΕ, η υπηρεσία αυτή έδωσε επίσης στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει μέλη σωστικών συνεργείων να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άνδρα που βρίσκεται ως τη μέση κάτω από συντρίμμια. Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες, κανένας άλλος δεν είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια.