Η Ελένη Καρακάση εξομολογείται: «Έκανα ολική υστερεκτομή – Ο κύκλος της μητρότητας δεν έχει κλείσει ακόμα»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Ελένη Καρακάση πέρασε δύσκολο καλοκαίρι. Ένα γυναικολογικό πρόβλημα υγείας την υποχρέωσε να ακυρώσει συναυλία της, και την έβαλε στο χειρουργείο. Όλα κύλησαν καλά, αλλά πλέον δεν μπορεί να αποκτήσει βιολογικό παιδί. Ωστόσο η υπόθεση μητρότητα δεν έχει τελειώσει για την ίδια.

Η ηθοποιός, η οποία σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε πει ότι είχαν κάνει αρκετές προσπάθειες με τον σύζυγό της να αποκτήσουν παιδιά, χωρίς επιτυχία, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για μια ξαφνική χειρουργική επέμβαση. Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στα απρεπή σχόλια για τη μητρότητα.


«Έκανα τον ετήσιο γυναικολογικό μου έλεγχο και κάτι που ξέραμε ότι υπήρχε, μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε εντελώς μορφή. Οι γιατροί βλέπανε κάτι μεγάλο και έπρεπε να χειρουργηθώ άμεσα, μέσα σε μια εβδομάδα έκανα μαγνητική, βγήκε η βιοψία και μπήκα στο χειρουργείο».

Για το ζήτημα υγείας που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Ελένη Καρακάση διευκρίνισε ότι ο γιατρός της ήταν αυτός που την άγχωσε ώστε να καταλάβει πως πρέπει να γίνει το χειρουργείο, καθώς η ίδια του είπε «Σε δέκα μέρες έχω συναυλία, και σε 15 ημέρες έχω ταξίδι και συναυλία, να τα ακυρώσω;».

«Όταν ο γιατρός μου ανακοίνωσε πως θα κάνω ολική υστερεκτομή δεν ένιωσα να χτυπάει κάποιο ”γυναίκειο” καμπανάκι μέσα μου. Κλείνω τα 50, θα μπορούσα με βοήθεια να αποκτήσω παιδί, αλλά και δεν θεωρώ ότι έχει κλείσει ο κύκλος της μητρότητας για μένα. Δεν έχει φύγει από το κεφάλι μου η υιοθεσία. Η μητρότητα δεν έκλεισε για μένα, ότι δεν μπορώ να φέρω στον κόσμο ένα παιδί με βιολογικό τρόπο δεν σημαίνει κάτι. Ο σύζυγος μου είναι πάντα εκεί για μένα, κερί αναμμένο» σημείωσε η ηθοποιός.

Η ηθοποιός μίλησε και για τα κακεντρεχή σχόλια  «Υπήρξε γυναίκα που μπυ είπε: Δεν μπορούσες να αποφύγεις το χειρουργείο, να κάνεις ένα παιδί; Τι να απαντήσεις τώρα σε αυτή την ατάκα;»

«Να αγαπάμε τους εαυτούς μας, πρόληψη, το λέω και το ξαναλέω, γιατί εγώ δεν είχα κανένα σημάδι, ούτε πόνο, ούτε αιμορραγία. Ο κόσμος πρέπει να βάλει στο μυαλό του τον έλεγχο και την πρόληψη» τόνισε η Ελένη Καρακάση.