Γιατί κλαίει το μωρό; - Κάθε πόσην ώρα να το ταΐζω; Απαντήσεις στα online σεμινάρια για νέους γονείς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

«Γιατί κλαίει το βρέφος μου»; «Σε ποια στάση πρέπει να βάζω το μωρό μου για ύπνο;», «κάθε πόσην ώρα να το ταΐζω;». Η έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια δεν φέρνει μόνον απεριόριστη χαρά αλλά και πολλή αγωνία και άγχος. Κάθε νέος γονιός δεν ξέρει αν είναι έτοιμος να φροντίσει στο μωρό του. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, δεν έχουμε κοντά συγγενικά πρόσωπα για να μας βοηθήσουν και να μασ συμβουλεύσουν η αγωνία εντείνεται.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι της Mαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου, που μέσω του νεοσυσταθέντος Συλλόγου «Φίλων Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου» μεριμνά έτσι ώστε να μη νιώσει καμία έγκυος ή λεχώνα μόνη και αβοήθητη, εν μέσω παρατεταμένου lockdown.

Το Αρεταίειο Νοσοκομείο και η Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Νικόλαου Βλάχου και τη συμμετοχή μελών και συνεργατών της Κλινικής πραγματοποιούν προγεννητικά μαθήματα - σεμινάρια, ώστε κάθε γονιός να νιώθει έτοιμος όταν έρθει στον κόσμο το μωρό του.

Τα μαθήματα, τα οποία υλοποιούνται με τη συνεργασία του Συλλόγου «Φίλων Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου» γίνονται πλέον διαδικτυακά, έτσι ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από έγκυρη επιστημονική γνώση έγκυες και νέες μητέρες.

Τα προγεννητικά μαθήματα έχουν ως στόχο να προετοιμάσουν, να ενημερώσουν και να συμβουλέψουν τόσο την εγκυμονούσα όσο καιι τον σύντροφό της για τον τοκετό και την περίοδο της λοχείας.

Για να συμμετάσχετε συμπληρώστε την σχετική φόρμα πατώντας εδώ.

Το πρόγραμμα των προγεννητικών μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής

17/02/21 Ο πόνος του τοκετού-Μέθοδοι αντιμετώπισης
Εισηγήτρια: Α. Μελεμενή – Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας-DESA

03/03/21 Νευρομυική χαλάρωση-Αναπνοές- Ασκήσεις
Εισηγήτριες: Ρ. Νικολοπούλου- Μαία, Τομεάρχης & Ε. Αδαμοπούλου- Μαία

10/03/21 Η διαχρονική αξία του μητρικού γάλακτος
Εισηγήτρια: Α. Μαλαμίτση- Πούχνερ – Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής- Νεογνολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονική Συνεργάτης ΜΕΝΝ Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ

17/03/21 Θηλασμός-Συμβουλευτική για εγκατάσταση και διατήρηση γαλακτοφορίας
Εισηγήτριες: Β. Δρεπανού – Μαία, Προϊσταμένη & Σ. Νεοφύτου-Μαία, Προϊσταμένη

24/03/21 Εγκυμοσύνη τοκετός και λοχεία προς μία καλύτερη κατανόηση και απενεχοποίηση της μεταβαλλόμενης συναισθηματικής κατάστασης της νέας μητέρας
Εισηγήτρια: Χ. Παπαπέτρου – Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Οι συναντήσεις θα γίνονται Τετάρτη 14:00-15:00 διαδικτυακά

*Φωτογραφία Minnie Zhou από Unsplash