«Γιαγιά μου...» ο πρίγκιπας Χάρι αποχαιρετά δημόσια τη βασίλισσα Ελισάβετ

Δημοσιεύθηκε στις

Η Ελισάβετ ήταν η βασίλισσα της Βρετανίας, αλλά δεν έπαυε να είναι και μητέρα και γιαγιά.

Ο εγγονός της, ο πρίγκιπας Χάρι την αποχαιρέτησε σήμερα σε ένα δημόσιο μήνυμα του. Ο Δούκας του Σάσεξ αφού τόνισε ότι του λείπει ήδη η γιαγιά του, σημείωσε ότι αυτό που τον ανακουφίζει είναι ότι πλέον, είναι ενωμένη μαζί με τον παππού του Φίλιππο.


Στο μήνυμά του συμπεριέλαβε και τον πατέρα του, βασιλιά πλέον Κάρολο Γ',  γεγονός που δείχνει ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να σπάσουν τον πάγο και να έρθουν πιο κοντά, δυόμιση χρόνια μετά την αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

«Γιορτάζω τη ζωή της γιαγιάς μου, της βασίλισσας Ελισάβετ και ενώ θρηνούμε για την απώλειά της, θυμόμαστε όλοι ότι ήταν πυξίδα για τόσους πολλούς ανθρώπους με την αφοσίωση της στο καθήκον. Η χάρη και η αξιοπρέπειά της που ήταν αληθινές σε όλη τη ζωή της αποτελούν τώρα την αιώνια παρακαταθήκη της.

Ας θυμόμαστε όλοι τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει μετά τον θάνατο του συζύγου της, του πρίγκιπα Φιλίππου, λέξεις που μπορούν όλους τώρα να μας παρηγορήσουν: Η ζωή αποτελείται από οριστικές αναχωρήσεις όπως και από πρώτες συναντήσεις.

Γιαγιά μου αν και αυτός ο αποχαιρετισμός μας προκαλεί λύπη, θα είμαι για πάντα υπόχρεος για όλες τις πρώτες συναντήσεις μας - από τις πρώτες αναμνήσεις μου ως παιδί μαζί σου, στις συναντήσεις μας όταν για πρώτη φορά εντάχθηκα στο στράτευμα, στην πρώτη φορά που συνάντησες την αγαπημένη μου σύζυγο και αγκάλιασες τα αγαπημένου σου δισέγγονα.

Αναπολώ αυτές τις στιγμές καθώς και όλες τις άλλες που υπήρξαν. Λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλο τον πλανήτη. Και καθώς μιλάμε για πρώτες συναντήσεις, τώρα όλοι μας τιμούμε τον πατέρα μου στον νέο του ρόλο, αυτού του βασιλιά Καρόλου Γ΄.

Σε ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στο καθήκον. Σε ευχαριστώ για τις σοφές συμβουλές σου. Σε ευχαριστώ για το μεταδοτικό σου γέλιο. Κι εμείς τώρα χαμογελάμε καθώς γνωρίζουμε ότι τώρα είστε ξανά μαζί με τον παππού και αναπαύεστε εν ειρήνει» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρίγκιπας Χάρι.