"Για το μωρό μου υπάρχει μόνο ένα baby απορρυπαντικό. Για το δικό σου;"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Για το μωρό μου υπάρχει μόνο ένα baby απορρυπαντικό. Για το δικό σου;"

Της Ζωής Κρονάκη, Founder & CEO all4mama.gr


Για την κάθε μέλλουσα μαμά όλα όσα αφορούν στο μωράκι της, που πρόκειται να έρθει στον κόσμο, είναι καινούρια και μοναδικά. Οι απορίες διαδέχονται διαρκώς η μια την άλλη και η ανάγκη μας να κάνουμε το καλύτερο για το μωρό μας ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη ανάγκη του παρελθόντος.

Θυμάμαι στην αρχή της πρώτης μου εγκυμοσύνης να ψάχνω για τα πάντα, να διαβάζω, να ρωτάω, να αγχώνομαι…
Μιλάμε για τόσο άγχος που είχα “στήσει στον τοίχο” ακόμη και τη μητέρα μου επειδή δεν θυμόταν αρκετά από τα πράγματα που έκανε σε μένα όταν ήμουν μωρό.

“Πώς με θήλασες, πώς με κοίμιζες, τι σε δυσκόλευε παραπάνω, πώς με έπλενες,” τη ρωτούσα και εκείνη δεν είχε απαντήσεις.
“Μα πώς γίνεται να μην θυμάσαι;”, τη ρωτούσα.
“Άλλαξαν πολλά από τότε που ήσουν εσύ μωρό, Ζωή. Άλλωστε πέρασαν και τόσα χρόνια… Μην ανησυχείς, μωρό μου! Μόνη σου και ακούγοντας το ένστικτό σου θα τα καταφέρεις με το μωράκι σου”, μου έλεγε χαμογελώντας μου κατευναστικά και έτσι προσγειωνόμουν στην πραγματικότητα, χαλάρωνα, της έδινα ένα φιλί και της ζητούσα συγγνώμη για τα νεύρα μου και τις ορμόνες μου που έκαναν πάρτι.

Όσο περνούσε ο καιρός τόσο συνειδητοποιούσα πόσο δίκιο είχε.
Εμείς οι μαμάδες έχουμε ένα αλάνθαστο ένστικτο και εν τέλει επιλέγουμε το καλύτερο για το παιδί μας αρκεί να ψάχνουμε και να ενημερωνόμαστε σωστά.
Το πιο βασικό για μένα ήταν, είναι και θα είναι να χρησιμοποιώ τα πιο αγνά προϊόντα. Για να το πω ακόμα καλύτερα, να προτιμώ βιολογικά προϊόντα.

Γι’ αυτό και είχα κάνει έρευνα αγοράς σε διάφορα προιόντα που κυκλοφορούσαν στο εμπόριο. Για παράδειγμα γνώριζα όσον αφορά το δερματάκι του μωρού ότι είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Και τήρησα κατά γράμμα όσα μου είχαν επισημάνει η μαία και ο παιδίατρός μου:

Το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσεις πλένοντας σωστά τα ρούχα του.

Πλένεις κάθε καινούριο ρούχο που αγοράζεις προτού το φορέσει το μωρό σου όσο καθαρό και φρεσκοπλυμένο κι αν φαίνεται.

Πλένεις χωριστά τα δικά σου ρούχα από τα ρούχα του μωρού. Όσο χρονοβόρα κι αν είναι αυτή η διαδικασία, είναι πολύ σημαντική για το μωρό. Μάλιστα το ιδανικό θα ήταν να πλένουμε τα ρούχα του ξεχωριστά μέχρι και την ηλικία των 7 ετών.

Χρησιμοποιείς τη σωστή δόση απορρυπαντικού, σύμφωνα με τον πίνακα δοσολογίας.

Σιδερώνεις απαραιτήτως τα ρούχα του μωρού για να αποστειρωθούν με τη δύναμη του ατμού.

Και τέλος όταν σιδερώνεις τα ρούχα του μωρού σου τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς για να φύγει κάποια πιθανή υγρασία που έχουν από το ατμοσίδερο, προτού τα τοποθετήσεις στο συρτάρι.

Καλά όλα αυτά, αλλά με τι απορρυπαντικό;

Με τι πλένεις τα ρούχα του μωρού σου και με τι τα μπιμπερό και τα πιατάκια του.
Με κάτι βιολογικό που να μην αφήνει κατάλοιπα, να μην περιέχει χημικές καθαριστικές ουσίες και να είναι κατάλληλο για το μωρό μου.

ΥΠΑΡΧΕΙ;

Ναι υπάρχει, και είναι το βιολογικό απορρυπαντικό ρούχων και πιάτων bio-bebe!

To βιολογικό απορρυπαντικό ρούχων bio-bebe ξεβγάζεται εύκολα, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα, ενώ διασπάται μέχρι και 98% μέσα σε λίγες ώρες.
Καθαρίζει αποτελεσματικά, κάνοντας λίγο αφρό, και εξοικονομώντας νερό κατά τη διάρκεια του ξεβγάλματος. Η βάση τους αποτελείται από βιολογικά εκχυλίσματα φυτικής προέλευσης, όπως η σαπωνίνη του τσαγιού και το σαπουνόχορτο (!!), ενώ δεν περιέχουν χημικές καθαριστικές ουσίες που κατά κύριο λόγο παράγονται από πετρέλαιο.

"Για το μωρό μου υπάρχει μόνο ένα baby απορρυπαντικό. Για το δικό σου;"

Είναι υποαλλεργικό, χωρίς άρωμα και δερματολογικά ελεγμένο.
Και το σπουδαιότερο ΔΕΝ περιέχει (και μάλιστα για αυτά που ΔΕΝ περιέχει το εμπιστεύομαι ακόμα πιο πολύ):

• Parabens
Τοξικές χημικές ουσίες
• GMO (γενετικά τροποποιημένες ουσίες)
• Συστατικά ζωικής προέλευσης
Ένζυμα και πετροχημικά

Όσο για το βιολογικό απορρυπαντικό πιάτων bio-bebe είναι ειδικά σχεδιασμένο για ασφαλή χρήση σε μπιμπερό, πιάτα, παιχνίδια και επιφάνειες που αγγίζουν τα μωρά. Παράγεται κι αυτό από αγνές φυτικές σαπωνίνες, από φυτά βιολογικής καλλιέργειας φυσικά, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Εχει διακριτικό άρωμα αλόης και εννοείται ότι ούτε αυτό περιέχει πετροχημικά.

"Για το μωρό μου υπάρχει μόνο ένα baby απορρυπαντικό. Για το δικό σου;"

Τώρα πλέον ξέρω πώς είναι ένα πραγματικά baby και βιολογικό απορρυπαντικό, ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά μου. Είναι bio-bebe. Όχι απλώς… baby.

Εσένα #posobaby είναι το απορρυπαντικό σου;

"Για το μωρό μου υπάρχει μόνο ένα baby απορρυπαντικό. Για το δικό σου;"

Μπείτε και στη σελίδα τους στο facebook εδώ για να να μαθαίνετε ακόμα περισσότερα!