Φωτεινή Δάρρα: Έχω περάσει δύσκολες περιόδους που το παιδί με έσωσε!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

«Πάνω από όλα νιώθω μαμά! Αυτό είναι το μεγαλύτερο δημιούργημά μου. Γέννησα πολλές φορές μέχρι να γεννήσω κυριολεκτικά την κόρη μου. Γέννησα ερμηνείες, ρόλους που τους μοιράζομαι μαζί σας. Όμως η Ρωξάνη, είναι η μεγαλύτερη από όλες τις δημιουργίες μου» γράφει η Φωτεινή Δάρρα

Η γνωστή ερμηνεύτρια μίλησε με πάση ειλικρίνεια για την κόρη της Ρωξάνη που έχει αποκτήσει με τον Γιώργο Παπαχριστούδη, για συνύπαρξη της με τον σύζυγό της στην σκηνή και για το γεγονός ότι η κόρη της θέλει να ασχοληθεί με την μουσική.


«Προσπαθώ να την κάνω να της αρέσει το γεγονός ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον, αυτή την διαφορετικότητα προσπαθώ πραγματικά να την κάνω να την αγαπήσει και να την αγαπήσει και στους άλλους. Η Ρωξάνη είναι εντυπωσιακό ότι δεν καταλαβαίνει διαφορές καθόλου ανάμεσα στους ανθρώπους. Αν δηλαδή είναι λευκός, μαύρος, ψηλός, κοντός, οτιδήποτε. Δεν θεωρεί ότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που μας καθορίζουν» είπε και συνέχισε: «Του χρόνου πάει Γυμνάσιο, δεν έχει πολύ καταλάβει. Πλέον δεν τη διαβάζω, το έχει αναλάβει μόνη της. Τη βοηθάω και εγώ και ο μπαμπάς της. Το έχουμε χωρίσει για να ασχοληθούμε και οι δύο. Εγώ ασχολούμαι με τη γλώσσα και ο μπαμπάς με τα μαθηματικά.

Είναι καλλιτέχνης η κόρη μου. Και στο μπουκάλι να κλείσεις τον καλλιτέχνη, θα βγει. Ούτε το ευχόμουν, ούτε το απευχόμουν. Αν θέλει να γίνει, θα είμαι δίπλα της και θα τη βοηθήσουμε σε ό,τι μπορούμε. Ήθελε να ασχοληθεί με το βιολοντσέλο. Την πηγαίναμε σε παραστάσεις και ήταν μια εποχή που με έβλεπε με κλασικές ορχήστρες. Πήγε στο Ωδείο, μόλις είδε το αρμόνιο είπε “δεν μου αρέσει”. Και μετά μπήκαμε στην αίθουσα των εγχόρδων και μόλις βγαίνουμε είπε ότι θέλει να κάνει βιολοντσέλο. Της αρέσει και το απολαμβάνει. Κάνει από 5 χρονών. Τραγουδάει, είναι στη Rosarte».

«Βιώνω πάρα πολύ ωραία τη συνύπαρξη με τον σύζυγο μου στη ζωή και στη σκηνή. Κατ’ αρχήν αισθάνομαι ότι με φροντίζει, να πω τα θετικά. Μου σπάει τα νεύρα στην πρόβα πολλές φορές γιατί μου τα λέει όλα ακριβώς επειδή με φροντίζει αλλά ξέρω ότι το λέει μόνο για καλό και πλέον δεν αντιδρώ. Τώρα είμαστε 12 χρόνια ζευγάρι και η μικρή μας είναι 11! Έγινε πολύ γρήγορα. Δεν το είχαμε ούτε προγραμματίσει ούτε συμφωνήσει, ήμασταν και οι δύο πριν σε μακροχρόνιες σχέσεις, δεν είχε συμβεί και συνέβη με εμάς. Πολλές φορές είναι η στιγμή, ο άνθρωπος και η χημεία».

«Έχω περάσει δύσκολες περιόδους. Περιόδους που δεν ήθελα να βγω, κλείστηκα στον εαυτό μου. Περιόδους που το παιδί με έσωσε! Νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα κλειστεί πολύ άσχημα. Στη δική μας τη δουλειά δέχεσαι και πίκρες που άλλες φορές είναι αναμενόμενες και άλλες άδικο».

«Το τι είδους μαμά γίνεσαι έχει να κάνει και το τι μαμά είχες. Υπάρχουν περιπτώσεις κοριτσιών, μαμάδων, κοριτσιών που δεν είχαν καλά βιώματα και προσπαθούν να τα αλλάξουν. Εγώ είχα μια δυναμική μαμά, που με έμαθε να πολεμάω για αυτό που πιστεύω. Πήγαινα στο σχολείο και έλεγα “Αυτό ήθελα”. Διεκδικούσα αυτό που ήθελα και αυτό προσπαθώ να το περάσω και στο παιδί μου. Η μαμά μου είχε τρία παιδιά, έκανε δουλειές όλη μέρα. Δύσκολες εποχές, ο πατέρας μου ήταν στη Λιβύη και δούλευε. Ήταν μόνη της, ήταν μάνα και πατέρας. Εμένα μου φαίνεται τρελό! Εμείς είμαστε πιο αγχωμένοι με τα παιδιά μας. Εμείς μεγαλώσαμε με τον αυτόματο. Είχα πάρει όλη την προσοχή και θετικά και καταπιεστικά. Ήταν στραμμένοι σε εμένα. Ο αδερφός μου έπαιρνε και τον ρόλο του μπαμπά μου κάποια στιγμή, ιδίως στο κομμάτι το μαθησιακό. Είμαστε πολύ δεμένοι».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δική της γέννηση, η οποία ήταν ιδιαιτέρως επεισοδιακή.

«Η αδερφή μου με σύστησε στον μπαμπά μου. Ήταν 14 στα 15 και ο αδερφός μου ήταν 12 στα 13. Εγώ γεννήθηκα πρόωρα. Βιαστική, ήθελα να βγω. Η μαμά μου έτρεχε σε κάτι πορείες και έσπασαν τα νερά. Ήταν επεισοδιακή η περίπτωση. Γεννήθηκα αγωνιστικό μωρό!» είπε η Φωτεινή Δάρρα και συνέχισε:

«Όταν έγινα σαράντα ημερών, η μαμά μου με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια και εμένα σε ένα πορτ-μπεμπέ, φτάσαμε κάποια στιγμή στην Λιβυή (που βρισκόταν ο πατέρας μου). Ήρθε ο μπαμπάς μου με πολλή αγωνία να δει γιατί δεν είχε μπορέσει να είναι κοντά στην γέννα της μαμάς και μόλις πλησίασε, του λέει η αδερφή μου: "Μπαμπά, να σου συστήσω την αδερφή μου". Και αυτή ήταν η πρώτη επαφή. Της το λέω ακόμα της αδερφής μου ότι ήταν πολύ επαγγελματική», είπε γελώντας η τραγουδίστρια.