Φαίη Σκορδά: Έχασα το παιδί για λίγο σε ένα ασανσέρ και με άκουσε όλο το μαγαζί, πέθανα και ξαναγύρισα

Δημοσιεύθηκε στις

Ποδαρικό στο «Μαμά-δες» για τη νέα χρονιά έκανε η Φαίη Σκορδά. Υποδέχθηκε την Τζένη Θεωνά στο στούντιο εκπομπής της και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την δεμένη σχέση με την οικογένεια της, την καριέρα της και τα παιδιά της, τον Γιάννη που πλέον πηγαίνει Α΄γυμνασίου και τον Δημήτρη, που είναι οκτώ ετών και πηγαίνει στην τετάρτη δημοτικού.

Όπως εξομολογήθηκε η Φαίη Σκορδά, «όταν ήταν μικρά τα παιδιά τα έζησα όλα στην υπερβολή τους. Και στις αντιδράσεις μου και παρά πάρα πολύ από πάνω. Όχι ότι τώρα δεν ίαμα αλλά προσπαθώ να είμαι παράλληλα με την ηλικία. Όταν ήταν μωρά ιδίως τον πρώτο ήμουν πολύ πολύ υπερβολική. Δεν το μετανιώνω, γιατί το χόρτασα το ευχαριστήθηκα. Και τώρα δεν φεύγει το άγχος. θυμάμαι στον Γιάννη βγήκα έξω, στην αισθητικό που πάντα πηγαίνω, όταν έγινε δύο! Πήγα στη δουλειά, στην εκπομπή αμέσως, δούλευα, αλλά αμέσως μετά πήγαινα σπίτι. Παρότι πήλινα στη ξυλεία στον Γιάννη θήλαζα αποκλειστικά, ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Στην Δημήτρη για κάποιους άλλους λόγους δεν το κατάφερα, αλλά στην αρχή ήμουν πολύ πάνω από τα παιδιά. Τώρα ξέρω και προσπαθώ να είμαι παράλληλα με την ηλικία τους, να τους αφήνω και λίγο χώρο. Φαντάσου όταν ήταν να επιλέξω δημοτικό, πρέπει να είδα 16 σχολεία. Και είχα διαβάσει όλα τα βιβλία για τη γονεϊκότητα. Τώρα λειτουργώ περισσότερο με εμπιστοσύνη στον εαυτό μου κι αυτό που σκέφτομαι εννιά ότι πρέπει αν λειτουργώ με αγάπη. Δηλαδή ό,τι και αν γίνεται η απάντησή μου είναι: "Ναι αγάπη μου σε αγαπώ" ή τα παίρνω μια αγκαλιά».


Παρότι έχουν χωρίσει με τον Γιώργο Λιάγκα, έχουν καλή σχέση και συνεργασία για τα παιδιά τους. «Κάποιες φορές μου βγαίνει να τους πω, θα πάρω τον μπαμπά τηλ., γιατί είδα στο dna μας, αλλά δεν είναι σωστό διότι οι γονείς είμαστε το ίδιο και δεν πρέπει να υπάρχει ο αυστηρός ή ο μη αυστηρός. Εμείς δεν είμαστε αυστηροί γονείς».

Ως ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο πόσο εύκολο είναι να έχει προσωπική ζωή; «Υπάρχουν φορές που έχουν γραφτεί πράγματα που δεν είχαν καμία βάση αλήθειας. Δεν ασχολήθηκα ποτέ, αν θέλεις να έχεις μία προσωπική ζωή και να μην ασχοληθεί κανείς γίνεται. Εμένα και ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι με έχουν σεβαστεί πάντα».

Μιλώντας για τα παιδιά είπε: «Πάντα ήθελα παιδιά, η αλλαγή βέβαια όταν έρχεται το παιδί, πολλά συναισθήματα μαζί και διαφορετικά, έχει μέσα  αγάπη, έχει μέσα αγωνία, ευθύνη αλλά είσαι γεμάτος» εξομολογήθηκε.

Μάλιστα δήλωσε πως θα ήθελε να κάνει και άλλα παιδιά μελλοντικά όταν η Τζένη Θεωνά της είπε πως είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να κάνει πολλά παιδιά. «Πάντα ήθελα παιδιά. Τα αγαπάω τα παιδιά, μακάρι, θα συμβεί λες;» απάντησε

Για τα δικά της παιδικά χρόνια είπε: «Μεγάλωσα στο Κιλκίς πολύ όμορφα, με πολλή αγάπη και μία μεγάλη οικογένεια, με τους γονείς μου, τον αδερφό μου, τους θείους μου, τη γιαγιά και τον παππού. Μεγάλωσα με μια μεγάλη οικογένεια που ήταν πολύ δεμένη».

«Έχω απόλυτη στήριξη από την οικογένεια μου. Δηλαδή τώρα αν πάρω τον θείο ή τη θεία μπυ, δε δέκα λεπτά θα βρίσκονται εδώ. Ο πρώτος άνθρωπος που θα πάρω σε μια σημαντική απόφαση είναι η μαμά μου αλλά επειδή αγχώνεται την παίρνω εκ του αποτελέσματος. Κι έχω και καλούς φίλους χρόνων, είναι ο κολλητός μου ο Σάββας, η Πολυξένη που της έχω βαφτίσει το παιδί».

Δύσκολα εμπιστεύεται ανθρώπους αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχει συνάψει δυνατές σχέσεις με ανθρώπους του χώρου. «Εγώ και με συνεργάτες έχω κρατήσει καλές σχέσεις. Και να μην μιλάμε κάθε μέρα, ξέρω ότι ο Δημήτρης (Ουγγαρέζος) είναι εκεί για εμένα, ξέρω ότι η Ζήνα (Κουτσελίνη) είναι εκεί, η Θρασκιά είναι εκεί, η Σταματίνα ξέρω ότι είναι εκεί... Ο Καβατζίκης, η Χριστοπούλου, η Γραμμέλη, η Τένια Μακρή, ο Πυριόχος... Τώρα μου έρχονται ονόματα αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Αισθάνομαι ευλογημένη για τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί στον χώρο, ξέρω ότι είναι εκεί».

Η ίδια αποκάλυψε και την ηλικία της: «Το λέω το 43, αλλά το λέω για να το πω. Μέσα μου όμως νομίζω ότι έχω μείνει στα 29. Το λέω για να το πω».

Για το πώς διαχειρίστηκε το διαζύγιό της ξεκαθάρισε ότι πάντα είχε στο μυαλό της το καλό των παιδιών της ενώ τόνισε ότι δεν είναι άνθρωπος των αλλαγών.

«Για μένα η πρώτη και η μόνη σκέψη είναι το καλό των παιδιών. Όταν καταφέρεις αυτό, είναι μονόδρομος. Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών καθόλου», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Στη ζωή, σαφώς πρέπει να κλείνουμε μια πόρτα και να ανοίγουμε μια άλλη, δεν το κάνω με ευκολία. Αυτό ισχύει και στα προσωπικά μου, θα το παλέψω μέχρι τέλους, πιο τέλος δεν έχει. Δεν παίρνω πάντα σωστές αποφάσεις, αλλά για να εμπιστευτώ μια κατάσταση, μια συνθήκη και έναν άνθρωπο, θα περάσει αρκετός καιρός.

Στις γρήγορες απαντήσεις η Φαίη Σκορδά αποκάλυψε ότι το πιο εξωφρενικό που έχει γραφτεί για την ίδια είναι ότι είναι έγκυος για «χιλιοστή» φορά!

Μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι: «Μου έχει τύχει να είμαι σε μεγάλο μαγαζί, με παιδικά ρούχα και να έχει ένα μεγάλο ασανσέρ. Έχασα το παιδί για λίγο σε ένα ασανσέρ και με άκουσε όλο το μαγαζί, πέθανα και ξαναγύρισα. Φώναζα το όνομα του, ούρλιαζα. Αυτός μπήκε στο ασανσέρ και βγήκε στον πάνω όροφο. Και ακούγεται μία κυρία στον πάνω όροφο και μου λέει “εδώ είναι Φαίη μην ουρλιάζεις”. Θα μπυ μείνει σαν συναίσθημα για πάντα. Νομίζω κι αυτός μετά τις φωνές μου».