Εξελίξεις με το θάνατο των παιδιών στην Πάτρα: Μυστηριώδη ευρήματα στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας με το θάνατο των τριών κοριτσιών αναμένονται αυτή την εβδομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία προκαλούν προβληματισμό στους επιστήμονες.

Κλιμάκιο του Τμηματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένται να μεταβεί στην Πάτρα και να πάρει καταθέσεις, από μάρτυρες-κλειδιά για την υπόθεση.


Παράλληλα, οι ειδικοί της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών με μεγάλη προσοχή και μεθοδικότητα, ώστε να διαλευκανθεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως είναι οι «ανεξήγητοι» θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, συνεχίζουν να μελετούν τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διερεύνηση της τραγωδίας.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το ιατρικό ιστορικό και των τριών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα μικρότερο από τρία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις από τους γιατρούς που είχαν εξετάσει τα τρία αδέρφια.

Σύμφωνα με τη RealNews, καθοριστικές για τις έρευνες είναι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που κατέληξε μετά από καρδιακή ανακοπή, την οποία υπέστη από αδιευκρίνιστα αίτια.

Υπερβολική δόση

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι ειδικοί εξετάζουν μεμονωμένα αλλά και σε διασταύρωση με τις αδερφές της μικρής Τζωρτζίνας όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις.

Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία προκαλούν προβληματισμό στους επιστήμονες.

Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκονται και οι ουσίες που το κορίτσι ελάμβανε στον οργανισμό του λόγω των θεραπειών που δεχόταν. Οι επιστήμονες αναμένεται να εκτιμήσουν αν οι ποσότητες αυτές είναι σε επίπεδα που δικαιολογούνται ή αν υπάρχουν ενδείξεις υπερβολικής δόσης.

Οι πηγές επισημαίνουν στη RealNews πως ο τρόπος χορήγησης της θεραπείας της Τζωρτζίνας αποτελεί βασικό ζητούμενο των ερευνών.

Οι επιστήμονες θα εστιάσουν και στον εντοπισμό οποιωνδήποτε άλλων «ξένων» ουσιών, πιθανόν τοξικών, στον οργανισμό της 9χρονης. Παράλληλα, θα αναζητηθεί οποιοδήποτε κοινό στοιχείο με τις αντίστοιχες εξετάσεις και για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν γίνει για τις αδερφές της Τζωρτζίνας, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα.

Παράλληλα, μαρτυρίες του στενού φιλικού περιβάλλοντος του ζευγαριού, χωρίς όμως ονοματεπώνυμο, μιλούν για απόπειρες αυτοκτονίας της μητέρας, σε νεαρή ηλικία, μετά από χωρισμούς από συντρόφους της.