Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές των Λυκείων την Δευτέρα - "Πράσινο φως" από την Επιτροπή

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Πράσινο φως" άναψε τελικά η Επιτροπή λοιμωξιολόγων για την επαναλειτουργία και των τριών τάξεων των Λυκείων στις 12 Απριλίου, μετά τη μαραθώνια σύσκεψή της και εν μέσω διαφωνιών.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως, η οποία επιθυμούσε διακαώς το άνοιγμα των σχολείων, αφού θεωρεί ότι έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος. Ναι μεν τα μαθήματα συνεχίζονται όλους αυτούς τους μήνες με την τηλεκπαίδευση, ωστόσο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν επαρκώς τα δια ζώσης. Στόχος της υπουργού είναι να βοηθηθούν ειδικά οι μαθητές της Γ' Λυκείου, που φέτος δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως έχει εκπονήσει πλήρη πρόταση για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις φυσικές τάξεις, την οποία παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ορισμένοι επιστήμονες, πάντως εξέφρασαν ανησυχίες για τον κίνδυνο να αυξηθεί η κινητικότητα και κατά συνέπεια η διασπορά του ιού από τη λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εισήγηση των ειδικών περιέχει και 10 προϋποθέσεις, ενώ επίσημες ανακοινώσεις με λεπτομέρειες για το άνοιγμα των Λυκείων θα κάνει η υπουργός σήμερα.

Στην απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι τρεις τάξεις του Λυκείου ταυτόχρονα, οδηγήθηκε το υπουργείο Παιδείας, διότι όπως διευκρίνισε η υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή υπήρχε πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας.

Τα self tests θα μπορούν να τα προμηθευτούν μόνο οι μαθητές του Λυκείου από αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου και όπως είχαν δηλώσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Τι θα γίνει με τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά

Η κυβέρνηση επιδιώκει τα Γυμνάσια να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου, ενώ η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων πηγαίνει για μετά τις διακοπές του Πάσχα.

"Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μας δίνουν τη δυνατότητα αυτή" ανέφερε στην ΕΡΤ, η κ. Μακρή.

 

 

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.