Ελισάβετ Μουτάφη: «Θανατική ποινή» για τη μάνα-τέρας και τον σύντροφό της για τα βασανιστήρια στον 3χρονο

Δημοσιεύθηκε στις

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 3χρονος Άγγελος, το αγγελούδι που υπέστη βασανιστήρια από τη 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο πατριό του. Το παιδί παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, δίνοντας σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση του ως εξαιρετικά σοβαρή.

Την ίδια ώρα, οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο είχε συγκεντρωθεί εξαγριωμένο πλήθος, απαιτώντας δικαιοσύνη και εκφράζοντας την οργή του για τη φρικιαστική κακοποίηση του παιδιού.


Η υπόθεση έχει προκαλέσει πανελλήνιο σοκ, με χιλιάδες πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα τους και η ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη, η οποία, σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση στο Instagram, δημοσίευσε φωτογραφίες των δύο κατηγορουμένων, γράφοντας λακωνικά: «Θανατική ποινή».

Ελισάβετ Μουτάφη: «Θανατική ποινή» για τη μάνα-τέρας και τον σύντροφό της για τα βασανιστήρια στον 3χρονο

Η ανάρτησή της προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με πολλούς χρήστες να συμφωνούν, ενώ άλλοι σχολίασαν πως η χώρα δεν προβλέπει τέτοια ποινή. Ωστόσο, το κύμα οργής που έχει ξεσπάσει είναι ενδεικτικό του σοκ και της αποτροπιασμού που προκαλεί η υπόθεση.

Όσο ο μικρός Άγγελος δίνει τη δική του μάχη στην εντατική, η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη και αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα που δεν χωρούν ούτε συγχώρεση ούτε λογική εξήγηση.