Ελένη Ράντου: Η σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της που πάσχει από άνοια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η άνοια είναι μια ύπουλη ασθένεια, που ταλαιπωρεί όχι μόνο τον ίδιο τον ασθενή, αλλά και την οικογένειά του. H Ελένη Ράντου έχει τη μητέρα της εδώ και χρόνια με άνοια και στέκεται βράχος στο πλευρό της.

Πριν μερικές ώρες, η ηθοποιός δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία με τη μαμά της, τονίζοντας πόσο πολύ μας έχουν. ανάγκη αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα, επισημαίνοντας ότι κι εμείς έχουμε ανάγκη την αγκαλιά τους.


«Αγκαλίτσα μου. Aυτές τις μέρες μάς έχουν περισσότερη ανάγκη. Και τους έχουμε κι εμείς!», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης η γνωστή ηθοποιός.

H ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για το πως βίωσε την ασθένεια της μητέρας της και δεν ήταν εύκολο. Πόνεσα για πονά πολύ.

«Αν οφείλεται η “κατάθλιψη” μας σε μια απώλεια, δεν είναι κατάθλιψη. Είναι πόνος. Μην το μπερδεύουμε. Επειδή τώρα χάνω σιγά-σιγά και την μαμά μου, πήγα σε έναν ψυχίατρο για βοήθεια γιατί ένιωθα να τρελαίνομαι. Ο οποίος ψυχίατρος με λύτρωσε γιατί μου είπε: “Δεν έχετε κατάθλιψη και δεν θέλετε φάρμακα. Πονάτε. Απλώς φοβάστε πόσο πολύ πονάτε. Αφήστε τον εαυτό σας να πονέσει. Θα πονέσετε, ό,τι κι αν κάνετε”.

Επειδή είναι με άνοια και δεν μπορεί να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις, αισθανόμουν ότι έχω μια ευθύνη περισσότερη για τις αποφάσεις μου και για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ασθένεια της. Από ιατρικά μέχρι πρακτικά θέματα. Ένιωσα κάπου ότι θόλωσε η κρίση μου, μήπως κάτι δεν κάνω σωστά και μήπως «την στείλω» μια ώρα αρχύτερα αν δεν πάρω την σωστή απόφαση» είχε εξομολογηθεί η Ελένη Ράντου για την άνοια της μητέρας της.