Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών - Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά

Δημοσιεύθηκε στις

Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών της πόλης που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία, ανακοίνωσε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α).

Οι αιτήσεις στο πρόγραμμα, το οποίο είναι του ΚΥΑΔΑ σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Αρωγής και τη Lidl Ελλάς, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά προς αποφυγή του συνωστισμού και των μετακινήσεων λόγω κορoνοϊού, στο e-mail seckyada@otenet.gr, από αύριο 22 του μηνός έως 29 Ιουλίου.


Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, οι 340 οικογένειες θα λαμβάνουν ανά δεκαπενθήμερο πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντων ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας, χαρτικών κ.λπ.), καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη από τους επιστήμονες Κ.Υ.Α.Δ.Α. (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους), που «τρέχουν» το πρόγραμμα. Και το οποίο, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, έρχεται να προστεθεί στο ευρύτατο πλέγμα παροχών και υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

  • Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2020 και Ε9-Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • ΑΜΚΑ για όλα τα μέλη της οικογένειας
  • Αστυνομική ταυτότητα αιτούντος ή Διαβατήρια και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας- Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή Λογαριασμό ΔΕΚΟ (στο όνομα του αιτούντος) ή Ε1 σε περίπτωση φιλοξενίας
  • Έγγραφα που να πιστοποιούν την καταγγελία ή την αναστολή σύμβασης εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-5246515 (εσωτερικό 2).