Αρνάκι γεμιστό στον φούρνο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Εναλλακτική πρόταση για πασχαλινό οβελία


Υλικά:
• 1 αρνάκι γάλακτος 6 κιλών
• 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 κλαράκια δυόσμο
• 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι γλυκό
• 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
• Αλάτι


Διαδικασία:
• Για τη γέμιση, βάζουμε τα 2 φλιτζάνια βούτυρο σε βαθύ σκεύος και σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά, το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο, μέχρι να απορροφήσουν όλο το βούτυρο.
• Πλένουμε καλά το αρνάκι, γεμίζουμε την κοιλιά του με τα σοταρισμένα υλικά και το ράβουμε. Το αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το τοποθετούμε στο ταψί.
• Το ψήνουμε στους 150°C για περίπου 2 ώρες και άλλες 2 ώρες στους 250° C, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

www.nline.gr