8 βασικά πράγματα που χρειαζόμαστε για τα παιδιά μας στην παραλία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Καλοκαίρι. Η αγαπημένη εποχή κάθε παιδιού για να κάνει βουτιές στις υπέροχες  παραλίες και να παίζει με τα κουβαδάκια του στην άμμο. Για να γίνει η παραμονή σας στην παραλία ακόμη πιο ευχάριστη είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας κάποια βασικά πράγματα. Ποιά είναι αυτά;

  1. Αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Μάλιστα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας μπορείτε να επιλέξετε και τα κατάλληλα αντιηλιακά! Μη ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντιηλιακό συχνά και να καλύπτετε σώμα και πρόσωπο
  2. Καπελάκι. Ο ήλιος καίει πολύ ακόμη και τις “ακίνδυνες” ώρες και το καπέλο ηλίου είναι απαραίτητο για να αποφύγετε την ηλίαση.
  3. Γυαλιά ηλίου. Μόλις ανοίξει η πόρτα του σπιτιού και το παιδί βγει στο φως του ήλιου θα πρέπει να του τα φορέσετε. Τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 18 ετών παίρνουν το 80% του συνόλου της υπεριώδους ακτινοβολίας που θα λάβουν σε όλη τη ζωή τους. Τα μάτια των παιδιών πρέπει να προστατεύονται με ιδιαίτερη επιμέλεια και συνεχώς διότι στην ηλικία αυτή δεν είναι εύκολη η διαχείριση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
  4. Αντισταμινική αλοιφούλα σε περίπτωση που τσιμπήσει το παιδί σας κάποια μέδουσα ή κάποιο έντομο.
  5. Θερμός με νεράκι γιατί συνήθως τα παιδιά διψάνε πολύ στην παραλία και ζητάνε κρύο νερό
  6. Σνάκς όπως μπισκοτάκια ή κρακεράκια. Σε περίπτωση που πάρετε ένα μίνι ψυγειάκι φροντίστε να προμηθευτείτε αρκετά φρούτα!
  7. Παιχνιδάκια όπως κουβαδάκια, φτυαράκια, φουσκωτό στρώμα και μπάλα! Τα παιχνίδια στην παραλία είναι μοναδικά και μένουν ανεξήτιλα στη μνήμη των παιδιών μας.
  8. Δεύτερο μαγιό. Είναι απαραίτητο μετά από το μπάνιο να αλλάζει το αγγελούδι σας.