6η εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Λίγες μέρες μετά από το ευτυχές γεγονός, ο γυναικόλογος, μου έγραψε ένα κατεβατό εξετάσεων που αποτελούσαν τον προγεννητικό έλεγχο. Πρώτη φορά στη ζωή μου θα έκανα τόσες εξετάσεις μαζεμένες:

Γενική αίματος, εξέταση αίματος του σακχάρου, ηλεκτροφόρηση της αιμοσφαιρίνης, test Δρεπανώσεως,  εξέταση για Σύφυλη, εξέταση για Ηπατίτιδα Β και C, εξέταση για HIV, έλεγχος του θυρεοειδούς αδένοςκαλλιέργεια κολπικών υγρών, test Παπανικολάου, εξέταση για ομάδα αίματος και Rhesus, γενική ούρων.

Το πρωί της Δευτέρας πήγα να δώσω αίμα και ούρα, νηστική.

Τα αποτελέσματα θα τα έχω σε τέσσερις μέρες.

Από την ίδια μέρα κιόλας που έμαθα ότι είμαι έγκυος το τσιγάρο αποτελούσε για μένα παρελθόν. Και να φανταστεί κανείς ότι το ένα πακέτο το εξαντλούσα μέσα σε μια μέρα. Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο γιατί το ζητάω ήδη. Μου έρχονται διάφορες σκέψεις.. Άραγε θα τα καταφέρω να το κόψω εντελώς ή θα έχω την επιθυμία για κανένα τσιγάρο στη διάρκεια της ημέρας;

Μέχρι στιγμής η μόνη ενόχληση που έχω είναι όταν κάποιος καπνίζει στον ίδιο χώρο με εμένα και ο καπνός έρχεται στο πρόσωπο μου. Έτσι μου έρχεται να κυκλοφορώ με μια  ταμπέλα "no smoking".

Από συμπτώματα έχω έντονους πόνους στο στήθος που μου θυμίζουν τους πόνους που είχα όταν περίμενα να αδιαθετήσω και έντονο πρήξιμο σε σημείο που δεν μπορώ να κοιμηθώ μπρούμυτα .

Καλά όσο για την συχνοουρία δεν το συζητάμε..Δεν προλαβαίνω να πηγαίνω τουαλέτα ειδικά τη νύχτα.

Στο μεταξύ εννοείται ότι η οικογένεια και οι πολλοί καλοί φίλοι ήταν οι πρώτοι που έμαθαν τα ευχάριστα. Περιττό να σας πω ότι ο μπαμπάς (Μάνος) το είπε σε όποιον μιλάει ελληνικά κάτι που με έκανε έξαλλη για τον μοναδικό λόγο ότι ήταν πάρα πολύ νωρίς. Βέβαια τον καταλαβαίνω γιατί και εγώ το ίδιο μπορεί να έκανα αν δεν ήμουν από την φύση μου περισσότερο εγκρατής.

Παρασκευή 18.00 η ώρα είμαι στο γραφείο του γιατρού για να πάρω  τα αποτελέσματα  του προγεννητικού ελέγχου. Μου τα δίνει η γραμματέας του και μου ορίζει ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα όπου ο γιατρός θα δει τα αποτελέσματα και θα κάνουμε και τον πρώτο υπέρηχο. Και πάλι μου φαίνεται αιώνας..."Δεν μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα το ραντεβού¨ρωτάω με αγωνία.

"Προφανώς την επόμενη βδομάδα στον πρώτο υπέρηχο θα μπορέσετε να ακούσετε και την καρδούλα, επομένως κάντε λίγο υπομονή" μου απαντά.

Και μόνο στη σκέψη αυτή ένιωσα ταυτόχρονα τόσα ανάμεικτα συναισθήματα: χαρά, άγχος, ανυπομονησία!!!

Επιστρέφοντας στο σπίτι το βραδάκι μαζί με τον Μάνο κάνουμε έναν δικό μας  έλεγχο στις εξετάσεις με αυτά που μπορούσαμε να κατανοήσουμε... Ήδη από το απόγευμα της ίδιας μέρας  νιώθω αναγούλες και πόνους στο στομάχι.  Αισθάνομαι τόσο πολύ πρησμένη που από το μεσημέρι δεν μπόρεσα να φάω τίποτε και η ώρα κοντεύει 23.00.

Περιμένω πως και πως το ραντεβού με τον μαιευτήρα που ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να ακούσουμε καρδούλα...