6 τρόποι να ανανεώσετε το παιδικό του δωμάτιο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για την ανανέωση του παιδικού δωματιού χρειάζεται μόνο λίγη φαντασία. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια ολόκληρη περιουσία για να του χαρίσετε μια διαφορετική πινελιά! Ξεκινήστε με απλά tips όπως:

1. Αλλάξτε έναν από τους τοίχους 

Δε χρειάζεται να βάψετε τον τοίχο αρκεί να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα ή κάποια πρωτότυπη ταπετσαρία που θα δώσει αίσθηση ανανέωσης. Τολμήστε να παίξετε με έντονα ή και αντιφατικά χρώματα. Άλλωστε αφορά σε έναν μόνο τοίχο και σε παιδικό δωμάτιο!


2. Κάντε ένα υπέροχο κολάζ με τις ζωγραφίες του/της.

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κορνίζα ή απλά έναν πίνακα ανακοινώσεων ώστε να κρεμάσετε τα πολύτιμα επιτεύγματα του παιδιού σας. Να είστε σίγουροι ότι και εκείνο θα νιώσει καλύτερα!

3. Αλλάξτε μοκέτα η χαλάκι

Κυκλοφορούν τόσα πολλά σχέδια και χρώματα στο εμπόριο που εύκολα μπορείτε να επιλέξετε κάποιο της αρεσκείας σας! Πολλοί γονείς επιλέγουν φιγούρες του Disney εμείς ωστόσο σας προτείνουμε πιο ουδέτερους χρωματισμούς  ανάλογα και με τα υπόλοιπα έπιπλα του παιδικού δωματίου!

4. Χρησιμοποιήστε παιχνιδοθήκες

Υπάρχουν πάνινες ή πλαστικές παιχνιδοθήκες για να βάλετε μέσα ότι παιχνίδι μπορεί να υπάρχει σκόρπιο στο δωμάτιο του παιδιού. Έτσι επικρατεί σχεδόν πάντα τάξη και παράλληλα μπορείτε να “παίξετε" με διάφορα χρώματα ( στις παιχνιδοθήκες) που δώσουν τη δική τους πινελιά!

5. Τοποθετήστε  έναν τεράστιο μαυροπίνακα και αφήστε το παιδί σας να δημιουργήσει!

Είναι τέλεια ιδέα που δίνει μια διαφορετική όψη στο παιδικό δωμάτιο και εξάπτει τη φαντασία των παιδιών σας. Για τους πιο τολμηρούς υπάρχει και η επιλογή του σπρέυ. Βάψτε παρέα τους τοίχους του δωματίου του!

6. Κρεμάστε στις ήδη υπάρχουσες κουρτίνες υπέροχες γιρλάντες ή άλλα διακοσμητικά.

Ανάλογα με το φύλο του παιδιού σας μπορείτε να επιλέξετε και τους ανάλογους χρωματισμούς!