6 απλές συμβουλές για να μην ξοδέψετε μια "περιουσία" για τα σχολικά!

Η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών και σίγουρα όλες οι μαμάδες αυτόν τον καιρό κάνετε τις απαραίτητες προετοιμασίες και αγορές για να πάνε έτοιμα τα παιδάκια σας στο σχολείο τους. Οι ανάγκες τους σε σχολικά είδη είναι πολλές και χρειάζονται κάμποσα χρήματα. Καινούριοι μαρκαδόροι, κόλλες, χαρτόνια, μολύβια, γόμες και πολλά άλλα προστίθενται διαρκώς στη λίστα σας και πολλές φορές ξεπερνούν το budget σας. Εδώ, λοιπόν, σας προτείνουμε 6 τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα από τέτοιου είδους αγορές χωρίς, βέβαια, να στερήσετε από τα παιδάκια σας όσα έχουν ανάγκη για τη νέα σχολική χρονιά.

 

 

Eξασφαλίστε σχολική τσάντα για το παιδί σας

Προτού ξεχυθείτε στα εμπορικά κέντρα ψάχνοντας για μαρκαδόρους, στυλό και άλλα σχολικά είδη, φροντίστε να εξασφαλίσετε τη σχολική τσάντα για το παιδί σας. Δείτε μήπως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η περσινή τσάντα που έπαιρνε στο σχολείο το παιδί. Έτσι, θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα!

 

 

Αναζητήστε στο διαδίκτυο καταστήματα με ειδικές εκπτώσεις

Πριν βγείτε στα καταστήματα, κάντε μία έρευνα αγοράς μέσω διαδικτύου και εντοπίστε τα σημεία με τις καλύτερες και συμφέρουσες τιμές. Έτσι, θα γλιτώσετε και χρήμα και χρόνο!

 

 

 

Εγγραφείτε στα newsletters (ή στα social media) των εταιρειών που προτιμάτε

Κατεβάζοντας τις εφαρμογές ή κάνοντας εγγραφή στα newsletters των εταιρειών που σας αρέσουν περισσότερο, θα είστε οι πρώτοι που θα μαθαίνετε για όλες τις νέες κυκλοφορίες προϊόντων και για τις τιμές τους!

 

 

Δεν είναι αναγκαίο να αγοράζετε πάντα επώνυμα προϊόντα

 Μπορεί να πιστεύετε ότι αγοράζοντας μία κόλλα γνωστής εταιρείας, η ποιότητά της θα είναι καλύτερη, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Προτιμήστε σχολικά είδη που δεν ανήκουν απαραίτητα σε κάποια μάρκα και θα δείτε αμέσως ότι ο λογαριασμός δε θα είναι φουσκωμένος!

 

 

Αγοράστε προϊόντα χύμα, όχι συσκευασμένα

Σας συμφέρει οικονομικά περισσότερο να αγοράζετε χύμα σχολικά είδη, π.χ. 10 μολύβια, 10 γόμες, παρά συσκευασίες των 3 μολυβιών ή μαρκαδόρων. Έτσι κι αλλιώς, πρόκειται για είδη που δε φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου. Οπότε, μπορείτε φέτος να αγοράσετε μία μεγάλη ποσότητα και να έχετε και για τις επόμενες χρονιές. Η διαφορά θα φανεί στην τσέπη σας… Πιστέψτε μας!

 

 

Βάλτε και τα παιδιά σας στο πνεύμα οικονομίας

Ποτέ δεν είναι νωρίς να βάλετε τα παιδιά σας στο πνεύμα οικονομίας. Εξηγήστε στο γιο ή την κόρη σας ότι έχουν ένα X ποσό για να ξοδέψουν για την αγορά ρούχων σε ένα Χ κατάστημα. Βοηθήστε τα να σκεφτούν, αρχικά, τι ρούχα χρειάζονται (τζιν, πουλόβερ, κλπ) και να οργανώσουν καλά το budget τους. Στη συνέχεια, αφήστε τα να ψωνίσουν και να υπολογίσουν μόνα τους τα χρήματα. Φυσικά, εσείς θα είστε που θα έχετε την τελική έγκριση για τις αγορές, αλλά ποιος ξέρει τι είδους δημιουργικές λύσεις θα βρουν για να εξοικονομήσουν χρήματα;! Δοκιμάστε το!

 

 

Διαβάστε εδώ 6 συμβουλές για να προετοιμάσετε το παιδί για τη νέα σχολική χρονιά!

 

 

 

tags:


tags: