9... σημάδια ότι είστε το δεύτερο παιδί της οικογένειας!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τα δεύτερα παιδιά λένε ότι είναι... αδικημένα. Ότι μεγαλώνουν μόνα τους. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο παιδί, ως ανήξεροι, πέφτουμε με τα μούτρα να διαβάσουμε τα πάντα για τη σωστή φροντίδα, το κατάλληλο φαγητό και γενικώς το πως θα γίνουμε τέλειοι γονείς και θα μεγαλώσουμε τέλεια παιδιά!

Από την Άννα Ζανιδάκη

Στο... δεύτερο... Αχ! Oφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν είμαστε το ίδιο... ψείρες. Δεν αποστειρώνουμε τόσο σχολαστικά, αν πέσει κάτω η πιπίλα δεν την πλένουμε πάντα, αλλά λέμε "αντισώματα", δεν τρέχουμε πανικόβλητοι σε κάθε κιχ που θα ακούσουμε, δεν κοιμόμαστε πάνω από την κούνια του, δεν..., δεν ....

Το "σύνδρομο" του δεύτερου παιδιού υπάρχει και θα υπάρχει. Οφείλουμε όμως να προστατεύοσυμε το μι Έτσι, για να βοηθήσουμε άλλα παιδιά που αναρωτιούνται γιατί οι σελίδες των παιδικών τους βιβλίων είναι κενές, ακολουθούν μερικά άλλα ενδεικτικά "συμπτώματα":

9 σημάδια ότι είστε το δεύτερο παιδί

  1. Η «τσάντα πάνας» της μαμάς σας είναι η πίσω τσέπη της.
  2. Νομίζετε ότι οι πιπίλες έρχονται συσκευασμένες με χνούδι και τρίχες κατοικίδιων.
  3. Μέχρι να μπουν οι γονείς σου στον κόπο να έρθουν και να σε πάρουν από την κούνια το πρωί, θα μπορούσες να έχεις διαβάσει το Πόλεμος και την Ειρήνη. Εις διπλούν.
  4. Νομίζεις ότι το όνομά σου είναι «Γεια σου».
  5. Οι γονείς σου έχουν περισσότερες φωτογραφίες με τα κατοικίδια παρά με εσένα.
  6. Η πρώτη σας στερεή τροφή ήταν ένα πιάτο με παϊδάκια.
  7. Νομίζεις ότι ο μεγάλος αρκούδος σου είναι η μπέιμπι σίτερ σου.
  8. Τα ρούχα σου είναι... δεύτερο χέρι, και οι ετικέτες (αν έχουν) έχουν γραμμένο το όνομα κάποιου άλλου.
  9. Οι γονείς σου αναφωνούν με έκπληξη: «Γεια περίμενε, πότε άρχισες να περπατάς;» Ακριβώς τη στιγμή που πρόκειται να πάρεις το απολυτήριο γυμνασίου σου!