Τα πιο γευστικά blondies με ρεβίθια και σοκολάτα για όλη την οικογένεια!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα & 25 λεπτά
Τι χρειάζεστε
- 400 γρ. ρεβίθια
- 130 γρ. μέλι
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γλ. baking powder
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Τι κάνετε
- Βράζετε τα ρεβίθια για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Απλώνετε σε ένα μικρό ταψάκι ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ρίχνετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (ή σε multi) σιγά σιγά όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και τα πολτοποιείτε.
- Προσθέτετε μέσα τα 80 γρ. σοκολάτας και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
- Απλώνετε τη ζύμη μας στο ταψάκι και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 20γρ. σταγόνων σοκολάτας.
- Ψήνετε για 20-25 λεπτά (κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας).
- Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε και το σερβίρετε.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"
Διαβάστε επίσης: Με αυτή τη συνταγή τα παιδιά σας θα λατρέψουν το κινέζικο στο σπίτι σας!