Μανιτάρια φρικασέ: Μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μερίδες: 4


Μανιτάρια φρικασέ: Μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Τι χρειαζόμαστε
  • 10 μανιτάρια (ποικιλία από king oyster, πλευρώτους, portobello, αγαρικα, βασιλομανίταρα, σιτάκε, σιμέτζι). Δεν τα βάζουμε όλα. Επιλέγουμε 3 ή 4.
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 αυγό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
  1. Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τον άνηθο.
  2. Τα αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  3. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο και ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες νερό. Μόλις μαγειρευτούν, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
  5. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε (όχι με την κουτάλα. Ουσιαστικά κουνάμε την κατσαρόλα).

Μανιτάρια φρικασέ: Μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

tags:






tags: