Μανιτάρια φρικασέ: Μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Μερίδες: 4
Τι χρειαζόμαστε
- 10 μανιτάρια (ποικιλία από king oyster, πλευρώτους, portobello, αγαρικα, βασιλομανίταρα, σιτάκε, σιμέτζι). Δεν τα βάζουμε όλα. Επιλέγουμε 3 ή 4.
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 μαρούλι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 αυγό
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
- Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τον άνηθο.
- Τα αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο και ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες νερό. Μόλις μαγειρευτούν, αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε (όχι με την κουτάλα. Ουσιαστικά κουνάμε την κατσαρόλα).
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"