Ginderbread cookies: Η πιο τέλεια συνταγή για υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Δημοσιεύθηκε στις

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και εσείς θέλετε να κάνετε ένα διαφορετικό γλυκό για τους αγαπημένους σας από τα παραδοσιακά μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες;

Βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε σχήμα δέντρο, αστέρι, μπότα ή ό,τι άλλο βάλετε στο νου και να τα διακοσμήσετε με χρωματιστό γλάσο.


Με αυτά τα μπισκότα σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Επίσης πολλοί χρησιμοποιούν αυτά τα μπισκότα για να διακοσμήσουν το σπίτι τους ή ακόμα και το δέντρο τους, κρεμώντας τα από μία κορδέλα. Δοκιμάστε το και εσείς!

Ginderbread cookies: Η πιο τέλεια συνταγή για υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Τι χρειαζόμαστε:
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ τριμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ κανέλα
  • μισή κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2/3 της κούπας μελάσα η μέλι
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο

  • 2 ασπράδια
  • 3 κούπες άχνη ζάχαρη
  • βανίλια
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας
Τι κάνουμε:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και το αυγό, συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και την βανίλια και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 2-3 εκ. και κόβουμε σε σχήματα με κουπ πατ ή φτιάχνουμε ένα δικό μας σχέδιο σε χαρτόνι και κόβουμε το περίγραμμα.
  6. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 8-12 λεπτά.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το γλάσο:

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε.
  3. Χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  4. Διακοσμούμε τα κουλουράκια με το γλάσο.

Tip 1: Αν είναι πολύ υγρό το γλάσο προσθέτουμε ζάχαρη άχνη, αν είναι πολύ παχύρευστο βάζουμε λίγο νερό.

 

tags:


tags: