Μικρά μυστικά για να συνδεθείτε με το μωρό σας!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μικρές συμβουλές για να συνδεθείτε με το μωρό σας:

Υπάρχουν πάρα πολλοί εύκολοι τρόποι για να αισθανθείτε πιο κοντά στη νέα αγάπη της ζωής σας… από την τροφή μέχρι και με απλά χαμόγελα ή ακόμα και με επαφή ματιών.


1. Θηλάστε εάν μπορείτε. Δεν πρόκειται για τη διατροφή μόνο αλλά όταν κουλουριάζεται μέσα σας για να θηλάσει, ακούει το χτύπο της καρδιάς σας, μυρίζει το άρωμα σας, καθησυχάζεται από την επαφή μεταξύ του δικού σας σώματος και του δικού του!

2. Την ώρα που του δίνετε το γάλα είτε από το στήθος είτε από το μπιμπερό , έχετε επαφή με τα μάτια του μωρού σας. Κοιτώντας το στα μάτια, το μωράκι σας θυμάται ποιος είστε και τι σημαίνετε για αυτό.

3. Προσφέρετε ένα μικρό μασάζ. Τα οφέλη για το μωρό είναι συγκλονιστικά και θα αισθανθείτε και εσείς σαν σούπερ – ήρωας

4. Απομακρύνετε το κινητό σας από κοντά σας. Σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι σίγουρο ότι η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι θα κατανοήσουν την καθυστέρησή σας στο να απαντήσετε λίγες ώρες αργότερα στις κλήσεις τους. Επωφεληθείτε όλο αυτόν τον επιπλέον χρόνο για το μικρό σας αγγελούδι

5. Κοιτάξτε στον καθρέφτη μαζί. Η αλήθεια είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της αντανάκλασης, αλλά δεν πειράζει. Τα μωρά λατρεύουν να κοιτάζουν ανθρώπινα πρόσωπα και αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για έρθετε πιο κοντά μεταξύ σας.

6. Ακούστε τον χτύπο της καρδιάς του. Τι να πεις για αυτό το συναίσθημα; Απλά απολαύστε το!

7. Κοιμηθείτε όταν κοιμηθεί. Μην – επαναλαμβάνουμε – μην αισθάνεστε ένοχες επειδή αποκοιμιέστε από τις 7 το απόγευμα. Μια καλά ξεκούραστη μαμά είναι μια ευτυχισμένη μαμά και το μωρό σας θα επωφεληθεί περισσότερο από αυτό.

8. Ετοιμάστε κάτι ρομαντικό για το σύντροφό σας. Ακόμα και αν δεν το πιστεύετε, τα μωρά αισθάνονται το δέσιμο που οι γονείς μοιράζονται μεταξύ τους. Ισχυροποιήστε το δέσιμο αυτό ετοιμάζοντας ένα «ειδικό» δείπνο ή παρακολουθώντας μια ταινία μαζί ... ό,τι δηλαδή κάνατε τις παλιές καλές μέρες!

9. Ανταποκριθείτε στο κλάμα του. Ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του, το μωρό σας πρέπει να ξέρει ότι είστε εκεί για εκείνο, και με το να το παίρνετε στα χέρια σας όταν κλαίει βοηθά στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Όχι, δεν θα το κακομάθετε!

10. Προγραμματίστε ένα ραντεβού μαμάς - μωρό. Αίσθημα περιπετειώδη; Επισκεφτείτε το Αττικό πάρκο! Δεν είστε τόσο τολμηρές; Η καφετέρια στη γωνία λειτουργεί και σας περιμένει. Το να βγείτε έξω με το μωρό σας, θα σας υπενθυμίσει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να γυρίζει και πέρα από το δικό σας κόσμο!

11. Βγάλτε του ένα ψευδώνυμο! Ούσα η γλυκιά του μανούλα που έχετε το μικρό δικαίωμα να το αποκαλέσετε όπως θέλετε, ένα ψευδώνυμο θα αποτελεί το κοινό σας μυστικό.

12. Αισθάνεσαι αγχωμένη; Μιλήστε του! Αυτές τις μέρες της μητρότητας που ίσως χαρακτηρίζονται από απομόνωση, αισθανθείτε ελεύθερη και αφεθείτε μιλώντας στο νέο σας μικρό αγγελούδι. Μπορεί να μην καταλάβει ακριβώς τι του λέτε, αλλά και μόνο που θα ακούει τη φωνή σας, θα σας φέρει πιο κοντά. Ο δεσμός σας με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείτε και εσείς θα νοιώσετε ότι σας έφυγε έστω λίγο βάρος από πάνω σας.

13. Φιλήστε το, φιλήστε το , φιλήστε το! Σε λίγα χρόνια που θα μεγαλώσει, όταν θα πηγαίνετε να το φιλήσετε θα σας απομακρύνεται κοιτώντας σας με αυτό το ύφος στα μάτια που λέει «Έλα τώρα μαμά…». Αλλά αυτή τη στιγμή είναι εντελώς αβοήθητα οπότε….δείξτε του όλη την αγάπη σας!