Μελίνα Γιαννακούλη: Η έφηβη που δέχτηκε bullying και πλέον βοηθάει κι άλλα παιδιά-θύματα εκφοβισμού

Δημοσιεύθηκε στις

Η προσωπική της ιστορία με το bullying σε ηλικία 8 ετών και το περιστατικό με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη οδήγησαν την 13χρονη πλέον Μελίνα Γιαννακούλη στην απόφαση να βοηθήσει και άλλα παιδιά που έχουν υποστεί εκφοβισμό. Η Μελίνα μίλησε στην Ελιάννα Χρυσικοπούλου και την εκπομπή "Ελένη" για αυτή τη σπουδαία προσπάθεια.

«Ήμουν 8 χρόνων όταν είχαμε πάει διακοπές με τη μαμά μου κι εκεί γνώρισα κάτι κορίτσια, που γίναμε φίλες. Μια μέρα είχαμε πάει στην παραλία και είπαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, να είμαι εγώ πάνω στη σανίδα και να με δέσουν. Και μετά τη γύρισαν και δεν μπορούσα να ανασάνω. Όταν το σκέφτομαι, με πληγώνει, αλλά είμαι καλά τώρα και είμαι πιο δυνατή», δήλωσε.


Με αφορμή τη υπόθεση Γιακουμάκη, πήρε την απόφαση να κάνει κάτι δραστικό και έτσι έστησε το site bullyingalert.org για να πει τη δική της ιστορία και να βοηθήσει ki άλλα παιδιά που έχουν πέσει και πέφτουν θύματα bullying.

Η Μελίνα αναφέρεται και στα σημάδια που θα πρέπει να κάνουν έναν γονέα να καταλάβει ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα bullying: «Αν βλέπει το παιδί του να έχει μελανιές, αν κλείνεται στον εαυτό του, αν δεν πηγαίνει καλά στα μαθήματά του...».

Στη συνέχεια αναφέρεται στη συνάντησή της με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης που θέλησε να τη συναντήσει γι’ αυτή την προσπάθειά της, αλλά και στα μελλοντικά της σχέδια. Ενώ στην ερώτηση «εσύ γιατί είσαι δυνατή;» η απάντησή της ήταν «με βοήθησε η μαμά μου, ήταν πάντα εκεί!».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

 

Διαβάστε επίσης: Μακροχρόνιες οι συνέπειες του bullying

 

tags:






tags: