Θηλασμός: 4 τρόποι για να νιώθετε κοντά τον σύζυγό σας ενώ εσείς θηλάζετε!

Δημοσιεύθηκε στις

Όταν θηλάζουμε, είτε είναι το πρώτο μωρό της οικογένειας, είτε το τρίτο παιδί που φέραμε στον κόσμο, είναι συνηθισμένο να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε κοντά με το σύζυγό μας, αφού ασχολούμαστε με το μωρό όλη την ημέρα και μόνο εμείς μπορούμε να το θηλάσουμε.

Ηρεμήστε! Υπάρχουν  τρόποι για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του μωρού, του συζύγου σας και φυσικά τις δικές σας.


Κάντε τον τη... νοσοκόμα σας

Θηλασμός: 4 τρόποι για να νιώθετε κοντά τον σύζυγό σας ενώ εσείς θηλάζετε!

Ναι, μόνο το στήθος σας παράγει γάλα, αλλά όταν ο άνδρας σας είναι κοντά σας την ώρα του θηλασμού, μπορείτε να του ζητήσετε να σας φέρει λίγο νερό ή να σας βοηθήσει να καθίσετε αναπαυτικά στον καναπέ, στρώνοντας τα μαξιλάρια, και γενικά κάνοντας οτιδήποτε βοηθητικό για εσάς, εκείνη την ώρα που εσείς δεν μπορείτε να το κάνετε μόνη. Η συμβουλή είναι μία, αφήστε τον να νιώσει χρήσιμος.

Αφήστε τον να αναλάβει ευθύνες

Θηλασμός: 4 τρόποι για να νιώθετε κοντά τον σύζυγό σας ενώ εσείς θηλάζετε!

Όταν νιώθετε πιεσμένη, ή ενίοτε και απελπισμένη, από τις πολλές υποχρεώσεις του μωρού που πρέπει να καλύψετε, όπως για παράδειγμα το να ξυπνήσετε για 10η φορά μέσα στη νύχτα για να το ταΐσετε και να του αλλάξετε την πάνα, αφήστε το σύζυγό σας να το κάνει. Αποφασίστε για παράδειγμα να κοιμάστε ως τις 4 τα ξημερώματα και μέχρι τότε αυτός να αναλαμβάνει το μωρό, όταν ξυπνήσει, το άλλαγμα του και το νανούρισμά του, μέχρις ότου κοιμηθεί ξανά. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε, έστω για λίγο, και θα δώσει την ευκαιρία στον άνδρα σας να πάρει την ευθύνη του παιδιού και να μην αισθάνεται αποστασιοποιημένος και χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.

Ανανεώστε τη σχέση σας

Θηλασμός: 4 τρόποι για να νιώθετε κοντά τον σύζυγό σας ενώ εσείς θηλάζετε!

Μελέτες υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια του θηλασμού μειώνεται η λίμπιντο της μητέρας. Επίσης στην μείωση της σεξουαλικής όρεξης της μητέρας συμβάλλουν η αϋπνία, η  κούραση και η έλλειψη αυτοπεποίθησής της μετά τη γέννα. Αλλά δεν δείχνετε μόνο κάνοντας έρωτα με το σύζυγό σας την αγάπη σας και την αφοσίωσή σας σ’ αυτόν. Μαζί μπορείτε να κάνετε πολλά άλλα πράγματα, όπως το να μαγειρέψετε ένα ωραίο φαγητό, να διαβάσετε από κοινού ένα βιβλίο, να παίξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, να δείτε την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση και να κάνετε μαζί χαλαρωτικές δραστηριότητες ενώ το μωρό κοιμάται. Αυτό θα ανανεώσει τη σχέση σας και θα σας κάνει να νιώθετε κοντά ο ένας στον άλλο.

Βάλτε τον να κάνει δουλειές του σπιτιού 

Σύμφωνα με μία έρευνα, οι γυναίκες βρίσκουν σέξι τους άνδρες που ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο σεξουαλικά επειδή αισθάνονται ότι οι άνδρες τους δείχνουν τη φροντίδα και την αγάπη τους κάνοντας οικιακές εργασίες. Άρα παροτρύνετε τους να αναλάβουν κάποιες από τις οικιακές υποχρεώσεις σας, όπως το να καθαρίζουν, να σφουγγαρίζουν, να πλένουν τα πιάτα και να σιδερώνουν. Με αυτό τον τρόπο και θα ξεκουραστείτε και βλέποντάς τον να συγυρίζει θα θέλετε να έρθετε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.