Η απάντηση ενός 10χρονου μαθητή για τη στιγμή που αισθάνθηκε θυμό, είναι ό,τι πιο σωστό (και αστείο) έχουμε διαβάσει!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Χωρίς καμία αμφιβολία τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν (από μικρά) τα πάντα γύρω από τα συναισθήματα, ώστε να είναι προετοιμασμένα για την ποικιλία συναισθημάτων που θα βιώνουν σε όλη τους τη ζωή. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γνωρίζουν ότι, αν σκοπεύουν να διερευνήσουν τα συναισθήματα των μαθητών τους, είναι καλύτερα να είναι έτοιμοι να ακούσουν κάποιες σκληρές αλήθειες.

Γιατί το λέμε αυτό; Η παρακάτω ιστορία θα σας δώσει την απάντηση!


Πρόσφατα, μία μαμά, η Lucent Phoenix, δημοσίευσε στα social media ένα απόσπασμα εργασίας του 10χρονου γιου της, στην οποία ο μικρός έδινε την πιο ειλικρινή απάντηση σχετικά με το συναίσθημα του θυμού.

Όταν το 10χρονο αγοράκι ρωτήθηκε να «περιγράψει μια στιγμή που αισθάνθηκε πραγματικά θυμωμένος», ο μικρός μαθητής δε δίστασε να το ομολογήσει: «Όταν βρήκα αυτήν την εργασία στο σακίδιό μου».

 

Η απάντηση ενός 10χρονου μαθητή για τη στιγμή που αισθάνθηκε θυμό, είναι ό,τι πιο σωστό (και αστείο) έχουμε διαβάσει!

 

Στην πραγματικότητα, η εργασία αυτή αποτελούσε μέρος ενός δημοφιλούς προγράμματος κοινωνικής συναισθηματικής υγείας που ονομάζεται «Second Step» (δεύτερο βήμα). Το μάθημα αυτό αφορούσε την ενσυναίσθηση και ίσως αυτό το συνεσταλμένο αγόρι πήρε το μήνυμα. Στην ερώτηση «τι κάνατε;» (εννοεί αναφορικά με το θυμό), ο 10χρονος, βάζοντας στην άκρη τις απογοητεύσεις του, απάντησε θαρραλέα: «Την έκανα (την εργασία)».

Κι όμως αυτό το πρώτο δείγμα θυμού και η αντιμετώπισή του δείχνει ότι ο μικρός μπόμπιρας είναι  πείσμων και έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα με θάρρος και δύναμη! Ίσως καλύτερα και από κάποιον μεγαλύτερο...

 

 

 

tags:


tags: