Είναι φυσιολογικό το μωρό μου να δείχνει θυμωμένο;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ναι. Ακόμα και ένα νεογέννητο μπορεί να κλαίει θυμωμένο αν ξυπνήσει από την πείνα!

Όπως όλοι οι γονείς ξέρουν, ένα μωρό κλαίει επειδή πεινάει, θέλει αγκαλιά, θέλει άλλαγμα, είναι κουρασμένο , άρρωστο ή πονάει. Κάποια μωρά τώρα, λόγω χαρακτήρα, έχουν απλώς μια τάση να παίρνουν τα πράγματα πιο δραματικά και αρνητικά! Το αποτέλεσμα; Ένα θυμωμένο μωρό.
Τα πραγματικά λεγόμενα «tantrums» του μωρού δεν ξεκινούν πριν τους 12 μήνες , το θυμωμένο όμως κλάμα του μωρού σας μπορεί να αποτελεί μια πρόωρη και μικρότερη ένδειξη ενός τετοιου περιστατικού. Αν το μωρό σας γκρινιάζει πολύ κατά τη διάρκεια της μέρας, παρόλο που όλες οι ανάγκες του είναι καλυμμένες, τότε απλά ίσως χρειάζεται να βγάλει την ένταση από μέσα του.


Ακόμα και τα πιο «εύκολα» παιδιά μπορεί να νιώσουν έναν πολύ έντονο εκνευρισμό στο χρονικό σημείο όπου έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους αλλά δεν μπορούν να κάνουν όλα όσα θέλουν.

Αν το μωρό σας είναι απαρηγόρητο και υποπτεύεστε ότι είναι άρρωστο ή πονάει, απευθυνθείτε αμέσως στο γιατρό σας. Αλλά αν φαίνεται καλά στην υγεία του, συνέρχεται από τα ξεσπάσματα γρήγορα και ανάμεσα σε αυτά τα ξεσπάσματα είναι κεφάτο, τότε απλά βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε τις εκρήξεις του.

Αν πάλι το μωρό σας έχει έντονο ταμπεραμέντο, καλό είναι να επιστρετεύσετε όση περισσότερη ηρεμία μπορείτε την ώρα που ξεσπάει, αλλιώς να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου τρίπου όταν χρειάζεστε λίγη ώρα και εσείς για να ηρεμήσετε και να πάρετε βαθειές ανάσες! Αυτό, είναι σημαντικό, κυρίως γιατί τα μωρά συναισθάνονται πότε κάποιος εκνευρίζεται ή βρίσκεται σε ένταση όταν εκείνο κλαίει, ενώ το ίδιο έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να ηρεμήσει με κάποιον που είναι ήρεμος κοντά του και όχι το αντίθετο.

Μην αισθάνεστε ότι είναι λάθος να «υποχωρήσετε» στις παράλογες απαιτήσεις και γκρίνιες του, Δείτε το απλά ότι ανταποκρίνεστε στις ανάγκες του.