Γιατί δεν έγινα μητέρα: 7+1 Ελληνίδες celebrities αποκαλύπτουν το λόγο που δεν απέκτησαν παιδιά!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη Μαρία Ροδίτη

Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας, μία μέρα αφιερωμένη σε εκείνες τις γυναίκες που μας έφεραν στον κόσμο… και όχι μόνο. Μητέρα δεν είναι μόνο αυτή που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, αλλά αυτή που υπηρετεί επάξια το ρόλο της, έχοντας την ευθύνη να μεγαλώσει και να δώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά της, ώστε να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύνολο.


Ένα θείο δώρο, που χαρίζεται στον άνθρωπο και τον ολοκληρώνει! Αφοσίωση, αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, υπομονή, αγώνας, στοργή, αγάπη, κατανόηση, είναι λέξεις κλειδιά που κρύβονται πίσω από ένα «μαμά»!

Ωστόσο, υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες που διαφωνούν με αυτήν την αντίληψη γύρω από τη μητρότητα, δεν έβαλαν ποτέ στόχο ζωής να γίνουν μητέρες, δεν το επεδίωξαν ή απλά δεν τους έτυχε να αποκτήσουν παιδιά και το προσπαθούν ακόμα. Ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετές celebrities. Εμείς στο all4mama θυμηθήκαμε μερικές από τις δηλώσεις που έχουν κάνει 8 celebrities, οι οποίες δεν έχουν αποκτήσει παιδιά.

 Κατερίνα Λέχου- ηθοποιός

Γιατί δεν έγινα μητέρα: 7+1 Ελληνίδες celebrities αποκαλύπτουν το λόγο που δεν απέκτησαν παιδιά!

«Τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία, είναι παιδιά όλου του κόσμου. Πάντα έτσι το έβλεπα. Είμαι βέβαιη γι’ αυτό πια. Εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν ήθελα ποτέ στη ζωή μου να έχω ένα παιδί και να αναλάβω την ανατροφή του. Ήθελα να προσφέρω σε πιο ευρεία κλίμακα κάτι άλλο προφανώς». Ωστόσο, η ίδια έχει γίνει ανάδοχη μητέρα σε παιδάκια των τρίτων χωρών.

Σμαράγδα Καρύδη-ηθοποιός

Γιατί δεν έγινα μητέρα: 7+1 Ελληνίδες celebrities αποκαλύπτουν το λόγο που δεν απέκτησαν παιδιά!

«Παρά το ότι είμαι άνθρωπος σταθερός και μου αρέσει το σπίτι, θέλω να έχω την ψευδαίσθηση της ελευθερίας πάντα. Οικογένεια βασικά σημαίνει παιδιά, κι εμένα αυτό με τρόμαζε και με τρομάζει πάντα. Δεν με γοητεύει η καθημερινότητα των γονιών με τα παιδιά. Στη δική μου καθημερινότητα δεν μου λείπει κάτι τέτοιο. Γι΄ αυτό και δε μου βγήκε ποτέ. Μ΄ αρέσουν τα παιδιά των φιλών μου, η βαφτισιμιά μου, αλλά δεν μπορώ όλη την ώρα αυτή τη ζωή. Έτσι είμαι. Δεν έχει νόημα να το πιέζεις, επειδή πρέπει ή κοινωνικά απαιτείται. Αν τώρα μου είχε τύχει ένα παιδί, πάνω στον μεγάλο έρωτα... Αλλά, τι να κάνουμε, δε μου συνέβη».

Κάτια Δανδουλάκη-ηθοποιός

«Όταν ήθελα να αποκτήσω ένα παιδί από τον Μάριο (Πλωρίτη), δε βοηθούσαν οι περιστάσεις και έπειτα δεν το κυνήγησα. Ίσως να µην το ήθελα πολύ. Γιατί ό,τι θέλησα µε πάθος το κατάφερα στη ζωή µου. Έρχονταν οι ρόλοι, οι συνεργασίες, τα επόµενα ‘’στοιχήµατα’’ και το άφηνα πίσω µου. Κέρδισα χαρές από το θέατρο, αλλά έχασα κιόλας. Είχα άλλες προτεραιότητες...Ήταν τόσο δύσκολες οι συγκυρίες της ζωής μας, που όταν κάποια στιγμή άρχισα να το θέλω, τύχαινε να μην μπορώ. Οπότε κατέληξα ότι δεν έκανα παιδί γιατί δεν το ήθελα πραγματικά πολύ».

Ναταλία Γερμανού-παρουσιάστρια

Γιατί δεν έγινα μητέρα: 7+1 Ελληνίδες celebrities αποκαλύπτουν το λόγο που δεν απέκτησαν παιδιά!

«Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν ενάμισι. Ουσιαστικά, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, με έφεραν στον κόσμο και είπαν "Οκ, γεια σου τώρα". Σοκαρίστηκα τρομερά! Θύμωσα πάρα πολύ και με τους δύο. Με τη μαμά πιο πολύ, στον μπαμπά έδινα άλλοθι για τα πάντα. Νομίζω ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο ότι εγώ δεν έκανα παιδί. Μου καρφώθηκε στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να κάνεις παιδί όταν είσαι ανεύθυνος και πέρασα όλη μου τη ζωή, θεωρώντας ότι ποτέ δεν ήμουν αρκετά υπεύθυνη για να φέρω στον κόσμο ένα παιδί... Εγώ προσωπικά βγάζω το καπέλο, υποκλίνομαι και σέβομαι αφάνταστα τις γυναίκες που καταφέρνουν να συνδυάσουν και την καριέρα τους και τη μητρότητα, δηλαδή, που καταφέρνουν να εργάζονται, να είναι άψογες σύντροφοι και πολύ καλές μαμάδες. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα τα κατάφερνα, γι’ αυτό και το απέφυγα και διάλεξα ένα δρόμο, γιατί για μένα αυτό που περιγράφω είναι μια τεράστια λεωφόρος. Φοβήθηκα ότι μπορεί να το μετανιώσω, αλλά να που φτάσαμε εδώ και δεν το μετάνιωσα».

Δήμητρα Ματσούκα-ηθοποιός

Γιατί δεν έγινα μητέρα: 7+1 Ελληνίδες celebrities αποκαλύπτουν το λόγο που δεν απέκτησαν παιδιά!

«Θέλω να νιώθω περισσότερο γυναίκα και όχι μητέρα. Μάλλον ανήκω σε εκείνη την κατηγορία γυναικών που δεν είχαν έντονο το μητρικό ένστικτο. Μια γυναίκα που θέλει πραγματικά να γίνει μητέρα βρίσκει τον άνθρωπο που θέλει να το κάνει. Αν ήθελα ένα παιδί θα το είχα κάνει. Όταν το θέλεις γίνεται, όταν δεν το θέλεις  δε γίνεται. Είναι πολύ απλό. Είχα βρει ανθρώπους που θα μπορούσαν να σηκώσουν αυτό το ‘’βάρος΄΄, αλλά δεν το ήθελα».

Μαρία Μπεκατώρου-παρουσιάστρια

Γιατί δεν έγινα μητέρα: 7+1 Ελληνίδες celebrities αποκαλύπτουν το λόγο που δεν απέκτησαν παιδιά!

«Είμαι γεννημένη για να γίνω μάνα εγώ και δίνω τη μάχη μου κάθε μήνα γι’ αυτό. Τώρα άμα έκανα παιδί θα ήμουν τρομερά υπερβολική. Δεν το έχω αφήσει από το μυαλό μου. Το παλεύω. Δεν έχω ξενερώσει. Θέλω να εξαντλήσω όλα μου τα περιθώρια. Όταν ο γιατρός μου, μου λέει ακόμα ότι μπορώ να κάνω παιδί, δεν θα το αφήσω. Όταν μου πει δεν μπορείς, θα το αφήσω. Η ψυχολογία δεν φταίει, γιατί είμαι πάρα πολύ χαλαρή πια. Φταίει ότι έχω δοθεί πάρα πολύ στη δουλειά… Θα το κάνω. Είμαι γεννημένη για να γίνω μάνα εγώ και δίνω τη μάχη μου κάθε μήνα γι’ αυτό».

«Ζούμε σε μία κοινωνία που όταν η γυναίκα είναι παντρεμένη, μετά από δύο τρία χρόνια ξεκινάνε ερωτήσεις “πότε θα κάνεις παιδί και γιατί δεν κάνεις παιδί”. Δεν γίνεται να κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση. Δεν ξέρεις αν δεν μπορεί ή αν δεν το θέλει. Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν. Γιατί, λοιπόν, να μπει η γυναίκα στη διαδικασία να απαντήσει. Εμένα με ρωτούσαν συνέχεια».

Κατερίνα Γκαγκάκη- επικοινωνιολόγος

Γιατί δεν έγινα μητέρα: 7+1 Ελληνίδες celebrities αποκαλύπτουν το λόγο που δεν απέκτησαν παιδιά!

«Το παιδί το σκέφτομαι πολύ, δυστυχώς πολύ εγωιστικά. Αυτός είναι ο λόγος που δεν προχώρησα να το κάνω ποτέ. Θεωρούσα ότι το παιδί το κάνεις για να έχεις μια συνέχεια δική σου και για να μη μείνεις κάποια στιγμή μόνος σου. Έχω πλέον την ωριμότητα να λέω ότι αυτό δεν είναι λόγος για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, αλλά δεν έχω την ωριμότητα να πω ότι θα 'θελα να προσφέρω σπίτι σε ένα άλλο παιδί που να μην είναι δικό μου. Φαντάζομαι ότι αυτό με τα χρόνια θα αλλάξει… Εκ των πραγμάτων πλέον, νομίζω ότι χρονικά δεν με παίρνει…».

Μαρία Ηλιάκη- δημοσιογράφος/παρουσιάστρια

«Έχω μια πολύ περίεργη σχέση με τα παιδιά. Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες να παίζω μαζί τους. Όσες φίλες μου έχουν μωρά και θέλουν να τα απασχολήσουν, τηλεφωνούν σε μένα. Θεωρούν ότι τα μαγνητίζω. Τους διαβάζω παραμύθια, κάνουμε παζλ... Τρελαίνομαι για τα μωρά. Τώρα, αν με ρωτήσεις, αν στενοχωριέμαι που δεν έχω κάνει παιδί, θα σου πω ναι. Θα ήθελα να έχω ένα παιδί -όχι πώς είναι αργά-αλλά αν για ένα πράγμα μετανιώνω, είναι που δεν έγινα πιο μικρή μαμά. Λένε ότι όσο μεγαλώνεις είναι πιο δύσκολο και οι αντοχές μειώνονται».

tags:






tags: