4 tips για να μην σε πιάσει πανικός όταν περιμένεις δίδυμα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Προχτές είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων» της Εύης Σταθάτου,της γνωστής μαμάς blogger και δημιουργός του "mytwins.gr" που "ειδικεύεται" στην ανατροφή των διδύμων! Με αφορμή λοιπόν αυτό, σας παρουσιάζουμε κάποια χρήσιμα tips έτσι ώστε να μην πανικοβληθείτε όταν βρεθείτε στην ευχάριστη έκπληξη να σας ανακοινώσουν ότι περιμένετε δίδυμα παιδάκια!

Tip 1: Μην πανικοβάλλεστε!


Συνήθως ο ενθουσιασμός που έχουμε για τη χαρά που έρχεται είναι μεγάλος και βόλτες στα μαγαζιά ατελείωτες! Επειδή, όμως, στην περίπτωση των διδύμων οι ανάγκες διπλασιάζονται και τα περισσότερα είδη εξοπλισμού που θα χρειαστείς είναι διπλά, χρειάζεται σκέψη, προτού αρχίσεις τις αγορές σου.

Προτού σπεύσεις να αγοράσεις ό,τι πιο νέο, όμορφο και μοντέρνο υπάρχει στη αγορά για το βρεφικό δωμάτιο, δες τι μπορείς να δανειστείς από φίλους. Επίσης, σκέψου τι πραγματικά έχεις ανάγκη, ποιον εξοπλισμό χρειάζεσαι εις διπλούν και ποιον όχι, αλλά και τι θα χρησιμοποιήσεις σε μερικούς μήνες από τη γέννηση των διδύμων σου, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν θα χρειαστείς τα πάντα από την πρώτη μέρα.

Tip 2: Φτιάξε ένα κοινό πρόγραμμα φαγητού και ύπνου

Κάποια στιγμή, λογικά, θα το καταφέρετε και αυτό θα σας δώσει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και ηρεμίας! Βέβαια, όπως κάθε παιδί, έτσι και τα δίδυμα είναι διαφορετικά. Καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο εσείς θα προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια καθημερινή ρουτίνα ,μπορεί κάποιο από τα μωρά να έχει αντίθετη άποψη και να δημιουργεί με τον δικό του τρόπο την προσωπικότητα του. Μην απογοητεύεστε! Κάποια μωρά μπαίνουν γρήγορα σε πρόγραμμα, κάποια όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα παιδιά κάποια στιγμή αποκτούν τους ρυθμούς τους και το πρόγραμμά τους!

Τιp 3 : Αξιοποιείτε τη βοήθεια που έχετε

Δεν είναι πάντα εύκολο τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό να έχει κάποιος συνέχεια κόσμο στο σπίτι.Και δεν χρειάζεται να έχετε ταυτόχρονα πολύ κόσμο. Καλό είναι να φτιάξετε από πριν ένα πρόγραμμα βοήθειας και υποστήριξης που να γνωρίζουν και οι εμπλεκομένοι, .ετσι ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και στεναχώριες.

Τip 4:

Ντυθείτε, περιποιηθείτε τον εαυτό σας- όσο το επιτρέπει ο χρόνος σας- και βγείτε όλοι μαζί μια βόλτα. Να θυμάστε ότι όσο νωρίτερα αρχίσετε να αυτονομείστε με τα μωρά, τόσο πιο γρήγορα θα νιώσετε την ασφάλεια ότι μπορείτε να τα καταφέρετε!

 

Περισσότερα και πολύ χρήσιμα tips μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο :
Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων” της Εύης Σταθάτου