Καλιφόρνια: Οι γονείς-τέρατα είχαν τα 13 παιδιά υποσιτισμένα ενώ τα σκυλιά σε άριστη κατάσταση.

Δημοσιεύθηκε στις

Από την Στέλλα Παπαδάκη

Η είδηση ένος ζευγαριού που βασάνιζε και άφηνε χωρίς φαγητό τα 13 του παιδιά, κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρω του διαδικτύου. Το πιο φρικτό όμως είναι ότι, όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες ώρες, οι γονείς-τέρατα είχαν στην κατοχή τους δύο κουτάβια ενός έτους, τα οποία βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση μέσα στο σπίτι της οικογένειας, την ώρα που τα παιδιά τους πέθαιναν της πείνας. Κορόιδευαν τα παιδιά, υποχρεώνοντάς τα να τους βλέπουν να τρώνε, χωρίς τα ίδια να έχουν τραφέι, ενώ τα δύο σκυλιά μαλτέζ ταίζονταν κανονικά κάθε μέρα. Τα δύο σκυλιά που βρέθηκαν στο σπίτι των βασανιστηρίων, ένα μαύρο και ένα λευκού χρώματος, πρόκειται να δοθούν για υιοθεσία.


O 57 χρόνων David Allen Turpin και η 49 χρόνων Anna Turpin παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες ενώπιον του δικαστηρίου και η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Φεβρουαρίου. Οι δύο γονείς αντιμετωπίζουν 75 κατηγορίες στο σύνολο, ενώ ο πατέρας κατηγορείται και για άσεμνες πράξεις εναντίον της μίας κόρης του, 14 χρόνων. Η ποινή που αναμένεται απο το δικαστήριο να λάβουν οι φρικτοί γονείς, είναι το ελάχιστο 94 χρόνια φυλάκιση, με τους δικαστές να θέλουν να επιβάλλουν ισόβια.

Για να θυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη, την προηγούμενη εβδομάδα, η 17 ετών κόρη της οικογένειας ενεργοποίησε το συναγερμό στο σπίτι τους στη Νότια Καλιφόρνια και το έσκασε απο το παράθυρο μαζί με έναν αδελφό της, ο οποίος όμως φοβήθηκε και γύρισε πίσω. Το κορίτσι μόλις κατάφερε να δραπετεύσει τηλεφώνησε στην αστυνομία. Οι γονείς, μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβη, άρχισαν να δένουν με αλυσίδες και λουκέτα τα υπόλοιπα παιδιά στα κρεβάτια τους. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι, 3 απο τα παιδιά βρέθηκαν δεμένα. Το σχέδιο διαφυγής είχε σχεδιαστεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά μόνο τώρα  κατάφεραν να ξεφύγουν.

Οι φρικτοί γονείς υποχρέωναν τα παιδιά τους να μένουν ξύπνια ως τις 4 και 5 τα ξημερώματα και να κοιμούνται όλη μέρα, για να αποφύγουν να έχουν μάρτυρες στα όσα έκαναν. Συχνά τα χτυπούσαν και τα έδεναν στα κρεβάτια τους με αλυσίδες για μήνες. Επίσης τα υποχρέωναν να τους βλέπουν να τρώνε πίτες, όταν τα ίδια έτρωγαν σπάνια και έκαναν μπάνιο μία φορά το χρόνο. Δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ οδοντίατρο και είχαν να τα εξεταστούν απο γιατρό, 4 χρόνια. Το μόνο που τους επέτρεπαν ήταν να γράφουν ημερολόγια, τα οποία και βρέθηκαν στο σπίτι των βασανιστηρίων και πρόκειται να εξεταστούν. Αν τα παιδιά έπλεναν τα χέρια τους πάνω απο τον καρπό τους, τα χτυπούσαν λέγοντάς τους ότι δεν τους επιτρέπουν να παίζουν με το νερό. Το ζευγάρι είχε επίσης παιχνίδια στις συσκευασίες τους μέσα στο σπίτι, τα οποία δεν έδωσαν ποτέ στα παιδιά.

Επιτρέπονταν μόνο σε ένα απο τα μεγάλα αγόρια της οικογένειας να βγαίνει έξω απο το σπίτι και να πηγαίνει σχολείο, αλλά πάντα η μητέρα του τον συνόδευε ως εκεί και περίμενε μέχρι να τελειώσει και να επιστρέψουν μαζί σπίτι. Το μικρότερο παιδί τους, μόλις 2 ετών, ήταν το μόνο που δεν βρέθηκε υποσιτισμένο και δεν είχε βασανιστεί.

Τα παιδιά λάμβαναν κατ’ οίκον εκπαίδευση αλλά φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα, όπως για παράδειγμα τι είναι ένας αστυνομικός. Τα περισσότερα έχουν νοητική καθυστέρηση ως αποτέλεσμα της απομόνωσης και της κακοποίησης. Το βάρος του 12χρονου παιδιού της οικογένειας ήταν ίσο με το μέσο βάρος ενός 7χρονου παιδιού. Ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας έμοιαζαν μικρής ηλικίας.

Τα παιδιά βασανίζονταν τα τελευταία 8 χρόνια και κανείς δεν γνώριζε τίποτα για το τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι των βασανιστηρίων, ούτε οι γείτονες, ούτε οι δημόσιοι λειτουργοί. Στο νοσοκομείο φιλοξενούνται τα 13 παιδιά, όπου γιατροί και νοσοκόμες έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους. Για να βοηθήσουν τα παιδιά, συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό, μέσω διαδικτυακού εράνου, που πραγματοποίησε το νοσοκομείο.

tags:


tags: