Ιδέες για παιχνίδι για να νικήσετε τη βαρεμάρα τους!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη Σοφία Αθανασιάδου, τη γνωστή μας Supermomrocks"!

Μερικές φορές χρειάζεται να απασχολήσεις τα παιδιά άμεσα. Όταν όμως η κούραση έχει χτυπήσει κόκκινο (ίσως και τα νεύρα), αλλά τα παιδιά σφύζουν από ενέργεια κι εσείς πρέπει άμεσα να βρείτε κάτι να τα απασχολήσετε, αυτό μπορεί να είναι πραγματική πρόκληση.


Δείτε λοιπόν, μερικές ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά – ειδικότερα τα αγόρια – όταν πρέπει να καταπολεμήσετε τη βαρεμάρα τους.

Πέρασε το laser

Ιδέες για παιχνίδι για να νικήσετε τη βαρεμάρα τους!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι σπάγκος και αυτοκόλλητη ταινία. Τεντώστε τον σπάγκο από άκρη σε άκρη, κολλήστε τις άκρες με την αυτοκόλλητη ταινία και δημιουργήστε ένα σκηνικό ανάλογα με εκείνο που βλέπετε στις hollywoodιανές ταινίες με τις ληστείες πολύτιμών διαμαντιών. Ζητήστε από τα παιδιά να διασχίσουν το δωμάτιο ή τον διάδρομο χωρίς να αγγίξουν τον σπάγκο. Για να ανεβάσετε το βαθμό δυσκολίας μπορείτε να κρεμάσετε κουδουνάκια στον σπάγκο. Και για να το κάνετε πιο διασκεδαστικό βάλτε και ένα έπαθλο στο τέρμα της διαδρομής.

Χτίζω χτίζω χτίζω

Ιδέες για παιχνίδι για να νικήσετε τη βαρεμάρα τους!

Και μάλιστα μόνο με οδοντογλυφίδες και marshmallows. Στην πιο ελληνική εκδοχή (και την πιο υγιεινή) αντί για γλυκίσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φελλούς. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε τουβλάκια του εμπορίου, γιατί τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν τα πάντα. Από ρομπότ μέχρι ουρανοξύστες. Και έχουν ένα ακόμη προτέρημα: Επιπλέουν. Βάλτε τους δίπλα και μιά λεκάνη νερό και αφήστε τα να σαλπάρουν.

Ο ιστός του Spiderman

Ιδέες για παιχνίδι για να νικήσετε τη βαρεμάρα τους!

Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης. Εκμεταλλευθείτε το άνοιγμα μίας πόρτας γι ανα δημιουγήσετε κάτι που θα μοιάζει με τον ιστό της αράχνης (φυσικά με τη βοήθεια των παιδιών). Δώστε τους μετά μπάλες από χαρτί. Στόχος τους είναι να τις πετάξουν και να δουν αν θα κολλήσουν στον «ιστό».

 

Αυτοσχέδιοι αγώνες 1

Ιδέες για παιχνίδι για να νικήσετε τη βαρεμάρα τους!

Το ρολό από το χαρτί της κουζίνας, δύο μπαλάκια και πλαστικά ποτήρια. Και.. ένα, δύο, τρία, πυρ!. Τα παιδιά πρέπει να φυσήξουν μέσα το ρολό ώστε να προχωρήσουν τα μπαλάκια με τον αέρα. Κερδίζει όποιος βάλει πρώτος το μπαλάκι στο ποτήρι. Ευφυές, εύκολο και απλό.

Αυτοσχέδιοι αγώνες 2

Ιδέες για παιχνίδι για να νικήσετε τη βαρεμάρα τους!

Εδώ ο βαθμός δυσκολίας ίσως να ανεβαίνει λίγο. Χρειάζεστε το γνωστό «μακαρόνι» που χρησιμοποιούν αντί σωσιβίου για τα παιδιά στα κολυμβήτηρια. Κόψτε το εγκάρσια και έχετε στα χέρια σας μία αυτοσχέδια πίστα ταχύτητας. Τοποθετήστε την σε κάποιο σημείο με κλίση ώστε τα αυτοκίνητα να κινηθούν με τη δύναμη της βαρύτητας.

Καλή διασκέδαση..