Γιορτινή σαλάτα με παπαρδέλες, ρόδι και γεμιστά σύκα με ελιά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

ΥΛΙΚΑ:

Για τη σαλάτα:


- 1 συσκευασία παπαρδέλες “ΗΛΙΣ"

-1 ματσάκι άγρια ρόκα

-50 γρ. ρόδι

-50 γρ. σύκα γεμιστά με ελιά “ΚΟΥΝΟΣ"

-50 γρ. παπαρουνόσπορο

 

Για το dressing:

-1 κουτ. σούπας μουστάρδα

-1 κουτ. σούπας μέλι

-χυμός από 1 1/2 λεμόνι

-2 κουτ. σούπας λάδι

-10 γρ. αποξηραμένη λεβάντα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό,  βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. ‘Επειτα το στραγγίζουμε και αφού τα “κρυώσουμε” με νερό προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο. Πλένουμε τη ρόκα μας και την κόβουμε με το χέρι. Αφού καθαρίσουμε το ρόδι, κόβουμε σε φέτες τα γεμιστά σύκα με ελιά και σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα υπόλοιπα υλικά.

Για το dressing, προσθέτουμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και την αποξηραμένη λεβάντα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα προσθέτουμε το dressing στη μπασίνα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Τέλος σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με παπαρουνόσπορο.

Μιχάλης Αγγελόπουλος
Executive Chef- Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

tags:


tags: