Βρέφος 7 ημερών μεταφέρθηκε νεκρό στο «Αγία Σοφία»
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Θλίψη προκαλεί ο θάνατος ενός βρέφους, επτά ημέρες μετά τη γέννησή του. Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (28/01/2026) ένα βρέφος από την Καλλιθέα, χωρίς τις αισθήσεις του, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για κοριτσάκι επτά ημερών, το οποίο λίγο νωρίτερα είχε ταΐσει ο πατέρας του και η θεία του. Το βρέφος είχε γεννηθεί πρόωρα και είχε δίδυμο αδελφάκι.
Το παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του γύρω στις 6 το πρωί και σε κατάσταση πανικού μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στη λεωφόρο Συγγρού, στην Καλλιθέα. Από εκεί κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο το παρέλαβε και το μετέφερε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Στο νοσοκομείο οι γιατροί κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες για περίπου 40 λεπτά να το επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι το βρέφος υπέκυψε σε ανακοπή. Επίσης, το τεστ για γρίπη που έγινε στο νοσοκομείο ήταν αρνητικό.
Οι γονείς και η θεία είναι Ρουμάνοι υπήκοοι, ενώ η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω από τις αρμόδιες αρχές.









