Τρία μαθήματα ζωής από έναν μπαμπά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Δεν είναι πάντα εύκολο να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά ο μπαμπάς της Suliman Onque, η οποία μοιράζεται τα μυστικά του, είναι από εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να επικεντρωθούν στις μικρές ακτίνες του ήλιου ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Ίσως η λαμπερή του άποψη για τη ζωή να πηγάζει από την αγάπη του για την τέχνη, ένα πάθος που έχει αγκαλιάσει από μικρό παιδί.


Ο μπαμπάς της πάντα της θύμιζε ότι στην τέχνη, κάθε λάθος είναι απλώς μια ευκαιρία για να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο.

Αυτόν τον Απρίλιο θα γίνει 50 ετών και υπάρχουν τρία πράγματα που έχει μάθει στη ζωή του που τον έχουν βοηθήσει να βιώσει περισσότερη ευτυχία και πληρότητα για μισό αιώνα.

Τα δια βίου μαθήματα που καθοδηγούν τις αποφάσεις του μπαμπά της ευθυγραμμίζονται με τις κοινές συμβουλές που ακούμε από επιτυχημένους CEO και ειδικούς στην ευτυχία.

Αναλυτικά τα μαθήματα

1. Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας

«Το νούμερο ένα είναι να εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου. Τις περισσότερες φορές σε οδηγεί σε καλύτερη κατεύθυνση», λέει ο μπαμπάς της. «Νιώθω ότι μου άνοιξε πόρτες».

Αυτή η ιδεολογία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία και συμπίπτει με τη συμβουλή του Διευθύνοντος Συμβούλου του LinkedIn, Ryan Roslansky, ο οποίος θεωρεί ότι η εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σας είναι η Νο. 1 συμβουλή για κινήσεις καριέρας.

«Να είστε σε θέση να εξισορροπείτε τις απόψεις πολλών διαφορετικών ανθρώπων, αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να έχετε τη δική σας πεποίθηση και να παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας», είπε ο Roslansky.

2. Αποφύγετε το περιττό άγχος

Αν και κάποιο άγχος είναι δημιουργικό, το χρόνιο στρες έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και καταστολής του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να επιβραδύνει την ανάρρωση από ορισμένες ασθένειες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Για αυτόν τον λόγο, ο μπαμπάς της Onque πιστεύει ότι ορισμένες στρεσογόνες καταστάσεις μπορούν και πρέπει να αποφευχθούν για την ψυχική και σωματική σας υγεία.

«Το άγχος ανακατεύει όλα τα πράγματα μέσα σου. Αλλωστε γιατί να βάλεις τον εαυτό σου σε καταστάσεις που θα σου προκαλέσουν περισσότερο πόνο ή αγωνία;» λέει ο μπαμπάς της.

Η διαχείριση των επιπέδων του άγχους σας είναι μια βασική καθημερινή πρακτική για να ζήσετε μια μεγαλύτερη ζωή, σύμφωνα με τη Μελέτη Υγείας των Adventists, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε διεξόδους ανακούφισης από το άγχος. Ο τρόπος του πατέρα της να μετριάσει τα συμπτώματά του άγχους σε περιόδους ταραχών είναι μέσω της δημιουργίας.

3. Κάντε αυτό που αγαπάτε

Το 2021, ο μπαμπάς της πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη δουλειά που έκανε ως φύλακας για πάνω από 20 χρόνια, για να ασχοληθεί με την τέχνη με πλήρη απασχόληση, κάτι που λέει ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς την υποστήριξη της μαμάς της. Αν και ήταν ριψοκίνδυνο, ο μπαμπάς της μπόρεσε να διατηρήσει μια ακμάζουσα επιχείρηση ως καλλιτέχνης με περισσότερες από 30 τοιχογραφίες στο New Jersey.

«Κάνε αυτό που αγαπάς. Πολέμησε για να φτάσεις σε αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα σε καθημερινή βάση», λέει.

Και ακόμη και όταν εργαζόταν ως φύλακας, ο μπαμπάς της έβρισκε πράγματα που αγαπούσε στη δουλειά του, ενώ παράλληλα δημιουργούσε τέχνη στον ελεύθερο χρόνο του. «Επειδή αν έχεις μια δουλειά και δεν σου αρέσει, πρέπει να βρεις κάτι εκεί μέσα που αγαπάς, αυτό θα σε βοηθήσει να ασχοληθείς με αυτά που κάνεις, μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις», τονίζει.

«Πότε θα αφιερώσεις χρόνο για τον εαυτό σου; Έχουμε μόνο μια ζωή να ζήσουμε.» υπογραμμίζει ο μπαμπάς της Onque.

Πηγές: moneyreview με πληροφορίες από CNBC